Vuokratyöntekijät ovat tutkitusti tyytyväisiä

Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL:n teettämän lähes 10 000 vastaajan vuokratyöntekijätutkimus osoittaa merkittävän muutoksen 15 vuoden aikana: Työnhaku entistä nopeampaa ja helpompaa, työssä tasa-arvoisempaa kohtelua ja vuokratyö tuo uusia työmahdollisuuksia

Vuokratyöntekijätutkimukseen vastasi lähes 10 000 vastaajaa 56:sta henkilöstöpalvelualan yrityksestä. Kyseessä on ainutlaatuinen aineisto, jossa tarkastellaan vuokratyöntekijöiden mielipiteiden kehittymistä viimeisen 15 vuoden ajalta. Tutkimustulokset ovat edelleen parantuneet edellisestä, vuonna 2018 toteutetusta tutkimuksesta, mutta erot ovat pieniä ja merkityksellisempää onkin tarkastella tutkimustuloksia pidemmällä aikavälillä. Vuokratyöntekijöiden mielipiteet työnhausta, vuokratyön tekemisestä ja työnantajakuvasta ovat parantuneet huimasti vuosien saatossa ollen tänä päivänä jo erittäin korkealla tasolla.

Vuokratyön suositteluhalukkuus on noussut ennätyskorkealle

Lähes 10 000 vastaajan joukosta peräti 93 % suosittelisi henkilöstöpalveluyrityksen kautta työskentelyä tuttavalleen. Kokemukseen vuokratyöstä vaikuttivat eniten seuraavat seikat:

  • Vuokratyö auttaa saamaan jatkossa uusia työmahdollisuuksia
  • Henkilöstöpalveluyritys hoitaa asianmukaisesti palkanmaksun ja muut työsuhdeasiat
  • Työntekijä pystyy hyödyntämään ja kehittämään osaamistaan vuokratyön avulla

Koska suositteluprosentti on niin korkea, se on selkeä osoitus siitä, että nämä asiat ovat erittäin hyvällä tasolla.

Nopeus ja helppous päästä töihin alan valtteina

Henkilöstöpalveluyritykset ovat tunnettuja siitä, että niiden kautta työtä löytyy nopeasti. Myös tämä tutkimus vahvisti asian, sillä kaksi kolmesta vastaajasta oli saanut töitä viikon sisällä, useampi kuin kolme neljästä kahden viikon sisällä hakemisesta. Väittämä ”Sain nopeasti töitä henkilöstöpalveluyrityksen kautta” sai koko tutkimuksen korkeimman arvion, asteikolla 1–5 keskiarvon ollessa 4,47.

Lisäksi vastaajien mukaan töitä oli helppo hakea (4,42), työhaastattelu oli hyvin hoidettu (4,46) ja rekrytoinnin etenemisestä sai riittävästi tietoa (4,30). Alle 25-vuotiaiden vastaajaryhmälle työnhaun kokemus oli vielä keskimääräistäkin parempi. Vuokratyöntekijät kokevat myös, että saatu työ on sitä, mitä heille on luvattu.

Henkilöstöpalveluyrityksissä tehdään vuosittain kymmeniä tuhansia rekrytointeja ja näistä tuloksista näkee, että rekrytointiosaaminen on korkealla tasolla ja rekrytoinnit hoidetaan ammattitaitoisesti, toteaa Henkilöstöpalveluyritysten liiton toimitusjohtaja Merru Tuliara.

Vuokratyöntekijät ovat innostuneita työstään

Vuokratyöntekijät ovat erittäin innostuneita työstään (keskiarvo 3,98). Siihen vaikuttavat tyytyväisyys työn sisältöön kokonaisuutena, työssäjaksaminen ja oman osaamisen hyödyntäminen työssä.

– Työmarkkinoilla joustavuutta kaipaavat niin yritykset kuin työntekijätkin. Vuokratyö tarjoaa monelle työntekijälle mahdollisuuden tehdä töitä silloin ja sen verran, kuin itselle sopii. Tällä on varmasti merkitystä työssäjaksamiseen ja sitä kautta innostuneisuuteen, Tuliara pohtii.

Asiakasyritykset onnistuneet esihenkilötyössä

Vuokratyöstä tekee omanlaistaan se, että esihenkilötyö hoidetaan asiakasyrityksessä, kun taas työsuhde on henkilöstöpalveluyrityksessä. Erityisen hieno asia on, että vuokratyöntekijöiden kokemus yhdenvertaisesta kohtelusta asiakasyrityksen omiin työntekijöihin verrattuna on parantunut vuosien saatossa, kuten myös kokemus siitä, että he kuuluvat asiakasyrityksen työyhteisöön.

– Olemme erittäin iloisia, että vuokratyöntekijöiden kokemus yhdenvertaisesta kohtelusta asiakasyrityksen omiin työntekijöihin nähden on parantunut vuosien saatossa. Tälläkin on iso merkitys hyvään kokemukseen vuokratyöstä.

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että henkilöstöpalveluyritysten kautta työskentely on varsin hyvä tapa tehdä työtä ja sopii monille. Alan yritykset ovat hyviä työnantajia ja hoitavat kiitettävästi myös rekrytoinnin. Henkilöstöpalveluala on viidessätoista vuodessa kehittynyt huimasti. Toki yritykset kehittävät toimialaa jatkuvasti, mutta ala on jo selvästi löytänyt oman paikkansa osana suomalaista työelämää.

Go Onin työntekijät tutkitusti tyytyväisiä

Go Onin saamat arviot tutkimuksessa olivat erittäin hyvät. Työntekijät pitävät Go Onia laadukkaana ja alallaan menestyvänä yrityksenä (4,30/5). Työnantajakuvamme on tutkimuksen mukaan erittäin hyvä (4,12/5). ja vuokratyöntekijämme ovat erittäin tyytyväisiä Go Oniin työnantajana sekä vuokratyön tekemiseen Go Onin kautta. Työnhakeminen Go Onin kautta oli helppoa (4,36/5) ja työnhaastattelu oli hoidettu hyvin (4,45/5).

Erityisen ylpeitä olemme nopeudesta, jolla pystymme vastaamaan työelämän henkilöstötarpeisiin. Lähes 80 prosenttia Go Onin vuokratyöntekijöistä työllistyi kahden viikon sisällä työn hakemisesta. Meillä on ketjussa iso joukko HR-ammattilaisia tekemässä tätä työtä ja kiitos näistä loistavista tuloksista kuuluu erityisesti heille, toteaa Go Onin henkilöstöjohtaja Kati Kulin.

87% Go Onin työntekijöistä arvioi, että palkanmaksu ja muut työsuhdeasiat on hoidettu erittäin tai melko hyvin. Tutkimuksen mukaan Go On huolehtii hyvin henkilöstönsä hyvinvoinnista (4,01/5). 93 % Go Onin vuokratyöntekijöistä suosittelee tuttavilleen työskentelyä Go Onin kautta! Tutkimuksen toteutti Promenade Insight.

Määräaikainen, vakituinen, osa-aikainen, kokoaikainen, keikkatyöntekijä, kausityöntekijä  – vuokratyöstä on moneksi! Meiltä löydät työpaikat eri elämäntilanteisiin. Hakemuksen jättäminen ei sido sinua vielä mihinkään, päätät itse otatko tarjotun työn vastaan. Katso avoimet työpaikat!

Tutkimuksen tausta

Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL teetti jo yhdeksännen kerran valtakunnallisen tutkimuksen henkilöstöpalveluyrityksen kautta työskentelevien kokemuksista ja mielipiteistä työn tekemisestä ja henkilöstöpalveluyrityksistä.


Tutkimuksen toteutti Promenade Insight

Lue lisää

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
oulu
rovaniemi
seinajoki
raahe
tornio
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
suorahaku
team-go-on