Elämystehdas Lapparin yhteisö vakuutti Go Onin yrittäjät – Go On palvelee nyt myös Meri-Lapin alueella

Lapissa henkilöstöpalveluiden tarve on ollut jo vuosia kovaa, erityisesti matkailu- ja palvelualalla. Korona pakotti Go Onin yrittäjät pysähtymään ja tarkastelemaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Go On on tarjonnut henkilöstöpalveluita Lappi-Koillismaan alueella kolmisen vuotta. Alueen franchising-yrittäjinä toimivat sisarukset Markus Nordberg ja Marjo Nordberg-Leinonen. Lapin vahvalla matkailu- ja palvelusektorilla oli kova tarve henkilöstöpalvelualan yritykselle ja vauhti on ollut huimaa. Korona tullessa kuvioihin keväällä 2020 matkailu väheni ja palveluliiketoiminta ajettiin minimiin myös koko Lapissa.

Korona antoi yrittäjäsisaruksille mahdollisuuden pysähtyä ja kehittää toimintaa entisestään. Tämän myötä asiakkuuksia alkoi löytyä uusilta alueilta sekä toimialoilta kuten teollisuudesta. Pian syntyikin ajatus yrityksen laajentamisesta Meri-Lapin alueelle. Uusi toimisto avattiin joulukuussa 2020 Elämystehdas Lapparin tiloihin Tornioon.

Juuremme ovat Tornionjokilaaksossa, joten ajatus alueelle laajentumisesta tuntui heti hyvälle. On ollut upeaa huomata kuinka lämpimästi alueen yrittäjät ovat vastaanottaneet meidät, kertoo Go On Rovaniemi-Tornion toinen yrittäjä Marjo Nordberg-Leinonen.

Aikanaan upealla paikalla Tornionjoen keskellä sijaitsevaa vanhaa Lapin Kullan panimorakennusta oltiin jo purkamassa. Silloinen omistaja etsi tahoa, joka hoitaisi homman. Maansiirto Mykkälä jätti tarjouksen purkutöistä, mutta samalla Veli-Matti Mykkälä jätti yrityksineen myös rohkean ostotarjouksen kiinteistöstä sekä maa-alueista. Näin sai Lappari alkunsa.

Elämystehdas Lapparin yhteisö vakuutti Go Onin yrittäjä

Tuntui väärältä purkaa alue, jolla on niin hieno historia ja niin paljon mahdollisuuksia. Siitä lähdimme pohtimaan, millaista toimintaa tänne voitaisiin rakentaa ja nyt työllistämme kymmeniä ihmisiä eri yrityksiin, kertoo Mykkälä.

Monipuolinen toimijajoukko avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia

Maansiirto Mykkälää ja Go Onia yhdistää jo jonkin aikaa kestänyt yhteistyö maanrakennusalalla. Toimiala on vahvasti sesonkipainotteinen ja kesällä työntekijätarpeet vain kasvavat, joten apua rekrytoinnissa tarvitaan erityisesti silloin. Veli-Matti Mykkälä korostaa yhteistyön tärkeyttä ja kertookin, että kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Mykkälän mukaan on nähtävissä, että jatkossa ammatillisen henkilöstön löytäminen on entistä haastavampaa ja apua tarvitaan rekrytoinnin ammattilaisilta.

Yhteistyöllä päästään yleensä parempiin lopputuloksiin ja näen, että henkilöstövuokrauksessa arvostetaan työntekijöitä ja pystytään työllistämään ihmisiä ketterästi, jatkaa Mykkälä.

Lapparin ympärille on kasaantunut monipuolinen toimijajoukko liikunta-alan toimijoista, ravintoloihin sekä logistiikkaan ja toimiihan tiloissa myös Tornion panimo.

Lapparin avaamisen myötä olemme olleet kehittämässä koko Torniota eteenpäin. Tavoitteena tässä on olla tukena ja mahdollistajana monenlaiselle yritystoiminnalle. Positiivisella yhteistyöllä mennään eteenpäin, linjaa Mykkälä.

Elämystehdas Lapparin historiallinen tarina ja nykyaikainen toiminta yrityskeskittymänä vakuuttivat yrittäjäkaksikon ja nyt Lapin, Koillismaan sekä Meri-Lapin yrityksillä ja työnhakijoilla on paikallinen henkilöstöpalvelualan yhteistyökumppani.

Meillä on vahva halu katsoa eteenpäin sekä olla luomassa uusia ideoita ja auttamassa yrityksiä etenkin näin pandemia-aikana, toteavat Markus ja Marjo.

Go On Lapin tiimissä palvelevat Anna Rinnekallio, Markus Nordberg, Pauli Riepula ja Marjo Nordberg-Leinonen

 

Go On Tornion asiakkuuspäällikkönä toimivan Pauli Riepulan mukaan Lappari on osoittautunut loistavaksi paikaksi päästä mukaan yhteisöön ja verkostoitua paikallisiin yrittäjiin sekä olla heidän apunaan ja tukenaan henkilöstöasioissa

Nyt olemme pelipaikoilla ja näemme Lapparissa sekä alueessa paljon mahdollisuuksia. Toimimme eräänlaisena agenttina, jotta ihmisille saadaan töitä ja yrityksille työvoimaa. Paikallinen kumppanuus on yksi Go Onin kantavista teemoista, kertoo Pauli Riepula.

Tarvitsetko luottokumppania? Me hoidamme oikeat tekijät oikeille paikoille joustavasti, luotettavasti ja paikallisesti. Ota yhteyttä, niin rakennetaan kumppanuus tukemaan liiketoimintaasi.

MERI-LAPIN ALUEELLA SINUA PALVELEVAT:

Marjo Nordberg-Leinonen

yksikönjohtaja / yrittäjä, SHL, suorahakukonsultti +358 40 577 6587

marjo.nordberg-leinonen@go-on.fi

Pauli Riepula

asiakkuuspäällikkö +358 40 611 6973

pauli.riepula@go-on.fi

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
oulu
rovaniemi
seinajoki
raahe
tornio
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
suorahaku
team-go-on