Vuokratyö mahdollistaa Teijalle työuran jatkamisen

Pitkän työuran tehnyt Teija Pilli, 63, jäi työttömäksi ja pohdiskeli, että palkkaako kukaan enää eläkeikää lähestyvää työntekijää. Go Onin kautta töitä on riittänyt ja nyt mietinnässä on jopa eläkkeelle siirtymisen siirtäminen vuodella.

Aiemman työn loppumisen jälkeen Teija Pilli oli kotona puoli vuotta ja mietti, että jotain töitä pitäisi vielä löytää. Eläkeikää lähestyvänä uuden työn löytäminen ei välttämättä ole aina helppoa. Töitä löytyi ja hän on työskennellyt Go Onin kautta vuodesta 2016.

Lähikaupassa käydessä minulle vinkattiin, että kannattaa laittaa hakemusta Go Onille, jonka kautta täytetään alueen S-marketien yksittäiset työvuorot. Haastattelu sujui hyvin ja nopeasti pääsin tekemään muutaman harjoitteluvuoron, kertoo Teija.

Kaupan alalla on jatkuva tarve löytää uusia työntekijöitä. Välillä vuoroja on tarjolla enemmän ja välillä vähemmän, mutta onkin omasta aktiivisuudesta kiinni kuinka paljon työvuoroja saa itselleen. Go On Kouvola hoitaa Kymen Seudun Osuuskaupalle tekijät yksittäisiin vuoroihin. Käytössä on mobiilisovellus, johon vuorot tulevat nähtäville ja varattavaksi.

Alkuun minulla saattoi olla vain viitenä päivänä kuukaudessa töitä, kun vuorotarjoukset tulivat tekstiviesteillä ja nopein sai ne itselleen. Nyt pystyn helposti valitsemaan puhelimesta itselleni sopivat työvuorot ja puhelin kulkee aina kätevästi mukana. Toki nopeus on edelleen valttia.

Töitä Teijalla on riittänyt reilun neljän vuoden aikana ja hän kertookin, että alueella taitaa olla vain kaksi S-marketia, joissa hän ei ole käynyt töissä. Pääsääntöisesti hän työskentelee lähi-S-marketissa, mutta välillä on kuuleman mukaan kiva käydä tekemässä vuoroja myös esim. Prismassa.

Tässä pääsee näkemään todella erilaisia työyhteisöjä ja paikkoja. Parasta tässä on oma vapaus eli voin itse valita missä työskentelen ja milloin. Jos on jotain omia menoja, niin töitä ei ole pakko ottaa vastaan.

Go Onia Teija kehuu positiiviseksi työnantajaksi, jossa kaikki sujuu mallikkaasti eikä toimistolle ole tarvinnut olla yhteyksissä paljoakaan. Hän kuitenkin mainitsee tärkeäksi seikaksi tiedon, että apu on lähellä, jos jotain asiaa tulee.

Tällä hetkellä Teija työskentelee pääsääntöisesti Myllykosken S-marketissa, jonne hän on saanut jalan oven väliin vuokratöiden kautta. Taskusta löytyy oma avain ja hän on nykyään täysin osa työyhteisöä, vaikka palkan maksaakin Go On. Eläkeikään Teijalla olisi enää 11 kuukautta, mutta vielä voisi olla virtaa jatkaa työuraa esimerkiksi vuodella tai vaikka siirtyä eläkkeelle ja tehdä siinä ohessa yksittäisiä vuoroja.

Ilmeisesti minusta on tykätty täällä, kun nyt teen pidempää sijaisuutta ja töitä on luvattu huhtikuun loppuun saakka. Täällä meillä on hyvä porukka ja kivat asiakkaat, joten olen viihtynyt todella hyvin. Tässä parhaillaan pohdiskelen siirränkö eläkkeelle siirtymistä vuodella vai jatkaisinko tuntityöläisenä hankkien lisätuloa eläkkeen oheen.

Kiitos Teija, että työskentelet meillä ja mielellään pidämme sinut töissä myös jatkossa, vaikka eläkepäivät koittaisivatkin jo.

Voisimmeko auttaa sinua työnhaussa? Jätä meille hakemus avoimiin työpaikkoihin tai avoin hakemus, niin etsitään yhdessä sinulle töitä!

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
oulu
rovaniemi
seinajoki
raahe
tornio
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
suorahaku
team-go-on