Avoin hakemus parantaa mahdollisuuksia löytää työpaikka

Avoin hakemus henkilöstöpalveluyritykselle on oiva tapa moninkertaistaa työllistymismahdollisuutesi. Lue alla olevasta blogitekstistä mitä tapahtuu, kun jätät avoimen hakemuksen Go Onille.

Työnhaku voi olla tuskastuttavan hidasta ja työnhakuportaaleja on monia. Nykypäivänä on hyvin yleistä, että työnantajat käyttävät sähköistä hakulomaketta ja jokaiseen työnhakija joutuu tekemään erillisen hakemuksen ja syöttämään työ- sekä koulutushistoriansa. Samojen tietojen syöttäminen uudestaan ja uudestaan vie paljon aikaa.

Läheskään kaikkia työpaikkoja ei edes avata julkiseen hakuun.

Yksi mahdollisuus on lähettää avoimia hakemuksia eri yrityksiin. Tällä tarkoitetaan sellaisten hakemusten lähettämistä, jossa kirjoitetaan yleinen esittelyteksti ja siihen liitteeksi laitetaan oma ansioluettelo. Avoimia hakemuksia voi toki lähettää kiinnostaville työnantajille, mutta ilman personointia ne helposti päätyvät suoraan roskakoriin.

Nykypäivän työelämä on hektistä ja moni työnantaja ei ajankäytöllisistä syistä halua, että heille lähetetään sadoittain hakemuksia yksittäiseen avoimeen työpaikkaan. Hakemukset saattavat myös vaikuttaa hyvin samankaltaisilta toisiinsa nähden ja työnhakijoiden sopivia ominaisuuksia voi olla hankala erottaa muista. Siksi entistä useammat työnantajat turvautuvat henkilöstökumppaniin, joka hoitaa rekrytoinnin heidän puolestaan ja osaa bongata juuri oikeat asiat hakijoissa.

 

Yksi hakemus – monta mahdollisuutta!

Meillä Go Onilla jokainen avoin hakemus luetaan paikallisen HR-asiantuntijan toimesta, joka tuntee parhaiten juuri kyseisen alueen työmarkkinat. Meillä on asiakkaita ympäri Suomea ja työllistämme vuosittain tuhansia työntekijöitä.

Avoimeen hakemukseen voit mainita työkokemuksesi sekä koulutuksesi lisäksi omista vahvuuksistasi, harrastuksistasi sekä nykytilanteestasi omin sanoin. Hakemuksessa voit kertoa meille, millä toimialalla haluaisit työskennellä sekä etsitkö määräaikaista vai vakituista työtä.

Moni asiakasyrityksemme hakee jatkuvasti hyviä työntekijöitä, vaikka heillä ei olisikaan työpaikkailmoitusta missään julkisesti nähtävillä. Samoin monet työnantajat palkkaavat työntekijöitä myös ”kun sopiva sattuu kohdalle” -periaatteella. Toisinaan asiakasyrityksemme tarve voi olla niin äkillinen, ettei työpaikan avaaminen, tulevien hakemusten käsittely ja hakijoiden haastattelu olisi edes mahdollista. Tällöin turvaudumme meidän olemassa oleviin hakijoihin ja tarjoamme työtä suoraan heille. Tunnemme asiakkaamme ja tiedämme millaista työvoimaa ja millaisia ihmisiä he tarvitsevat. Kärkiosaamisemme on työntekijöiden ja työnantajien yhdistäminen.

Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun jätät avoimen hakemuksen Go Onille?

HR-päällikkö Jelena Alkunen lukee päivittäin työnhakijoiden hakemuksia.

1. Hakemus menee sinua lähimpään yksikköömme.

Go Onilla on 22 yrittäjävetoista yksikköä Helsingistä aina Lapin tuntureille saakka. Palvelemme aina paikallisesti ja tunnemme alueen työmarkkinat.

2. HR-asiantuntijamme lukee hakemuksen

Huolella täytetystä työhakemuksesta selviää työ- ja koulutushistoria sekä tärkeimpänä työnhakijan nykyinen tilanne. Hakemuksessa voit kertoa osaamisestasi, mielenkiinnonkohteistasi ja siitä millaista työtä olet etsimässä. Näiden perusteella osaamme haarukoida löytyisikö sinulle heti töitä.

3. Kutsu mahdolliseen haastatteluun

Tekstipohjainen hakemus antaa hyvän pohjatiedon työnhakijasta, mutta usein haluamme saada paremman kuvan sinusta ja kutsumme sinut haastatteluun mahdollisimman pian tai viimeistään kun sinulle soveltuva työ on meillä tiedossa. HR-asiantuntijamme haastattelevat jatkuvasti työnhakijoita, koska haluamme tietää lisää sinusta ja auttaa työnhaussa.

Henkilökohtaisen haastattelun lisäksi käytämme myös videohaastatteluohjelmistoa, jossa pääset rauhassa nauhoittamaan vastaukset esittämiimme kysymyksiin. Näiden perusteella tunnemme sinut jo paljon paremmin ja osaamme mahdollisesti suositella sinua sopiville työnantajille.

4. Jatkotoimenpiteet: Työtarjous tai CV-pankki

Aina emme välttämättä heti pysty järjestämään työpaikkaa, mutta kun olet kerran jättänyt hakemuksen meille niin sinun tietosi säilyvät CV-pankissamme. Asiakkaamme tekevät jatkuvasti uusia työtilauksia ja monesti paikat täytetään suoraan CV-pankissa olevilla ihmisillä. Eli kaikkia työpaikkoja ei avata ollenkaan verkkosivuillemme ja työnhakuportaaleihin. Näissä tapauksissa HR-asiantuntijamme ottavat suoraan yhteyttä jo aiemmin hakemuksensa jättäneisiin hakijoihin kysyen mahdollisuutta tarttua työtehtävään.

5. Voit päivittää hakemustasi ja työnhakutietojasi myöhemmin

Kun olet kerran jättänyt meille työhakemuksen, niin pääset myös jatkossa muuttamaan tietojasi sekä hakemaan helposti uusia avautuvia paikkoja. Saat sähköpostiisi tunnukset, joilla pääset kirjautumaan työnhakujärjestelmäämme. Työnhakutiedot kannattaa päivittää, jos esimerkiksi suoritat jonkin kurssin tai elämäntilanteesi muuttuu niin, että haluat jatkossa tehdä vain keikkatöitä opiskelujen ohessa.

 

Tärkeimmät vinkit työnhakijalle:

  • Avoin hakemus kannattaakin täyttää huolella, jotta saamme siitä alustavan kuvan sinun taustastasi, osaamisestasi sekä työtarpeistasi.
  • Joskus työtarjous voi tulla nopeallakin varoitusajalla tai olla vain lyhyt pätkä, mutta aktiiviset ja työhön tarttuvat ihmiset muistetaan ja huomioidaan helpommin.
  • Ole aktiivinen ja päivitä tietojasi aina niiden muuttuessa, niin pystymme tarjoamaan entistä paremmin juuri sinua kiinnostavia työtehtäviä.
  • Kannattaa tietojen päivittyessä laittaa sähköposti omaan Go Onin toimistoosi tai soittaa, että olet päivittänyt hakemusta, niin jäät vielä paremmin HR-asiantuntijoidemme mieleen.

 

Tsekkaa meidän avoimet työpaikkamme ja mikäli et löydä juuri nyt sopivaa, jätä meille avoin hakemus, millä varmistat paikkasi myös piilotyöpaikoissamme ➡️ https://go-on.fi/tyopaikat/

Nämä vinkit kirjoitti

Jelena Alkunen

HR-päällikkö, SHL +358 44 768 0860

jelena.alkunen@go-on.fi

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
jarvenpaa
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
raahe
oulu
rovaniemi
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
ylivieska
asiantuntijapalvelut
team-go-on