Rekrytoijan 4 vinkkiä videohaastatteluun valmistautumiseen!

Meiltä on paljon kysytty, että voiko ja kannattaako hakea avoinna olevia työpaikkoja nyt koronaviruksen muuttaessa tilanteita. Monilla aloilla työt ovat vähentyneet, mutta toisaalla puolestaan tarvitaan ylimääräistä työvoimaa. Eli kaikkiin meidän avoimiin työpaikkoihin oikeasti haetaan tekijöitä!

Yksiköissämme työt rullaavat normaalisti tilanteesta huolimatta ja haastattelemme jatkuvasti ihmisiä. Ainoa muutos toiminnassa on, että haastattelut pidetään etänä. Hyödynnämme helppokäyttöisiä video- sekä puhelinhaastatteluja, jotta tartuntariskiä ei ole.

Puhelinhaastatteluiden lisäksi Go Onilla haastatellaan etänä seuraavasti:

  • RecRight, jossa sinulle toimitetaan valmiit kysymykset ja voit rauhassa nauhoittaa vastaukset niihin.
  • Videopuhelut, jossa keskustelet HR-asiantuntijamme kanssa sovittuna aikana.

Haastattelua varten saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset haastatteluun. Tietokone on paras väline haastatteluun, mutta homma onnistuu tarvittaessa myös tabletilla tai puhelimella.

Vinkit videohaastatteluun valmistautumiseen:

  1. Valmistaudu kuten normaaliin työhaastatteluun eli mieti miksi haluat paikan ja mitä osaamista sinulla olisi tarjota työnantajalle. Ole ihan oma itsesi etäyhteydestä huolimatta.
  2. Testaa etäyhteys etukäteen, jotta varmasti pääset paikalle haastatteluun.
  3. Etsi rauhallinen ja valoisa tila, jossa sinua ei keskeytetä haastattelun aikana. Vältä paikkoja, joissa on taustamelua, jotta rekrytoija varmasti kuulee sinut.
  4. Käytä kuulokkeita sekä mikrofonia mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi puhelimen hands free -kuulokkeet toimivat usein.

Muutoin työhaastattelut ovat ihan normaaleja ja haluamme tutustua sinuun paremmin. Haastattelua ei kannata turhaan jännittää. Tavoitteemme on löytää oikeat pelaajat oikeille paikoille eli tutustua sinuun ja auttaa sinua työnhaussa.

Videohaastatteluiden hyvä puoli on se, että voit tehdä ne sinulle mukavassa ympäristössä. Etenkin RecRight on todella hyvä työkalu, koska voit vastata kysymyksiin silloin kun sinulle sopii parhaiten ja miettiä rauhassa mitä haluat sanoa. Kannattaa kuitenkin muistaa pitää vastaukset tiiviinä, jotta ydinviestisi menee varmasti perille.

Monessa paikassa sopeutetaan työvoimaa ja koronavirus ravistelee rakenteita, mutta ilmiö synnyttää myös uutta ja uusia työntekijätarpeita. Katso meidän avoimet työpaikat tai laita meille rohkeasti avoin hakemus tulemaan, niin etsitään yhdessä sinulle töitä.

Tsemppiä työnhakuun!!

Hanna Kuusela

HR-päällikkö, SHL +358 44 334 6315

hanna.kuusela@go-on.fi

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
jarvenpaa
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
oulu
pirkanmaa
pori
raahe
rovaniemi
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
asiantuntijapalvelut
team-go-on