Ritva lähti irtisanomisen jälkeen vuokratyöntekijäksi ja löysi vakituisen työn

Go Onin kautta uudelleentyöllistynyt Ritva Toikka kiittelee muutosturvavalmennuksesta saamaansa apua. Oman osaamisen sanoittaminen ei aina ole helppoa pitkän työuran ja irtisanomisen jälkeen.

Monivaiheinen on adjektiivi, joka kuvaa Ritva Toikan työuraa. Palkanlaskijan koulutuksen saanut nainen on tehnyt montaa muuta työtä. Maatalon emäntä, offset-painaja sekä kiinteistövälittäjä ovat esimerkkejä työtehtävistä vuosien varrelta. Pisimmän työuran hän on tehnyt painoalalla myynnin parissa, josta hän jäi työttömäksi vajaa vuosi sitten sanomalehtikonsernien yhdistyessä.

Työnantaja tarjosi mahdollisuuden ulkopuoliseen valmennukseen. Onneksi otin koulutuksen vastaan, koska en olisi osannut itse ottaa yhteyttä henkilöstöpalveluyritykseen. Ammatti-ihminen näkee eri silmällä aiemman osaamisen ja osaa auttaa sanoittamaan vahvuuksia, kertoo Toikka.

Elämä on vienyt vuosien varrella eri tehtäviin, mutta asenteen puutteesta naista ei voi syyttää. Ritvan mukaan kaikki oppi sekä apu kannattaa ottaa vastaan mitä tarjolla on. Vuokratyöntekijäksi hän innostui lähtemään muutosturvavalmennuksen kautta.

Vuokratyö ei ollut minulle tuttua, mutta onneksi koulutuksen kautta tutustuin. Nyt olen todella monelle ihmiselle kertonut, että kannattaa ottaa yhteyttä, sekä laittaa hakemusta Go Onille.

Työpaikkailmoituksissa on usein paljon kriteerejä ja vaatimuksia. Usein ne ovat kuitenkin vain suuntaa antavia määritteitä, joilla ohjataan hakua. Tehtävään valitaan sopivin henkilö, joka ei välttämättä täysin vastaa kaikkiin hakukriteereihin. Nykypäivän työelämässä yritysten sisäiset koulutukset ja perehdytykset kouluttavat lopulta kyseisen tehtävän ammattilaiseksi.

Usein ihmiset tuijottavat ilmoituksia ja ajattelevat, että kaikki kriteerit pitää täyttää. Kannattaa kuitenkin tarjota itseään erilaisiin tehtäviin ja kokeilla olisitko sopiva henkilö juuri kyseiseen hakuun, kannustaa Toikka.

Muutosturvavalmennus auttoi tunnistamaan vahvuudet sekä avasi uran uudella toimialalla

Irtisanominen on ihmiselle vaikea tilanne, jossa mielessä pyörii usein paljon erilaisia huolia. Muutosturvavalmennus auttaa tilanteessa ja tukee työntekijöitä irtisanomisen jälkeen. Aluksi puretaan irtisanomisen aiheuttamia tunteita ja annetaan valmennettavalle työkaluja, joiden avulla tilanteesta voi päästä eteenpäin.

Aluksi kävimme CV:ni lävitse. Olin tehnyt aika hyvän pohjan ja teimme siihen yhdessä parannuksia. Samalla kävimme lävitse mitä olen tehnyt ja mikä olisi semmoinen työ, joka kiinnostaisi jatkossa.

Go On Lappeenrannan yrittäjä Johanna Ahtiainen tapasi Toikan ensimmäisen kerran alkukesästä tutustumisen merkeissä. Muutosturvavalmennuksen keskeisin tavoite on löytää valmennettavalle uusi työpaikka. Lakikin velvoittaa työnantajaa tietyin ehdoin edistämään irtisanotun uudelleentyöllistymistä.

Moni vähättelee omaa osaamistaan, mutta keskustelut Johannan kanssa loivat uskoa uuden työn löytymiseen. Jo toisella tapaamisella Johannalla oli kolme kiinnostavaa työpaikkaa mietittynä minulle.

Yhdessä naiset valitsivat kiinnostavimman työpaikan ja ottivat yhteyttä, vaikka toimiala oli aivan uusi Toikalle. SEP Air kiinnostui hänestä ja sapattivapaat jäivät verrattain lyhyiksi, kun hän aloitti syksyllä määräaikaisena vuokratyöntekijänä. Työt sujuivat niin hyvin, että vuoden alusta Toikka siirtyi toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella SEP Airin kirjoille.

Voisimmeko auttaa sinua työnhaussa? Jätä meille hakemus avoimiin työpaikkoihin tai avoin hakemus, niin etsitään yhdessä töitä!

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
oulu
rovaniemi
seinajoki
raahe
tornio
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
suorahaku
team-go-on