Luc työllistyi vakituisesti Pohjanmaalle  ja nyt hän haaveilee omasta talosta järven rannalla.

Ympäri Eurooppaa kiertänyt hitsaaja Luc Zbigniew on kotiutunut Etelä-Pohjanmaalle ja työskentelee Seinäjoen Go Onin kautta KJH Comp Oy:llä.

Italia, Hollanti, Norja, Saksa ja listaa voisi jatkaa vielä pidempään. Luc on työskennellyt eri puolilla Eurooppaa lyhyistä muutaman kuukauden pesteistä aina pariin vuoteen. Viimeiset neljä vuotta hän on kuitenkin työskennellyt Suomessa. Puolassa palkat ovat verrattain pienet, joten ulkomailla työskentely on houkutteleva vaihtoehto.

Euroopassa puolalaisia hitsareita ei aina arvosteta kunnolla ja heitä kohtaan on paljon ennakkoluuloja. Samoin ihmisiin tutustuminen on ollut välillä vaikeaa. Suomessa asiat ovat olleet kuitenkin toisin ja olen tutustunut työkavereihin, joiden kanssa voi grillata ja viettää iltaa yhdessä, kertoo Luc.

Alun perin Luc kuuli Suomessa työkomennuksella olevalta ystävältään vinkkiä, että tänne kannattaa tulla. Puheet ihmisten mukavuudesta ja luonnon kauneudesta saivat hänet tarttumaan puhelimeen.

Viikko ensimmäisestä puhelusta asiat oli sovittu ja kahden viikon päästä hän aloitti työt Go Onin kautta. Alkuun sovittiin kolmen kuukauden työsopimus, joka lopulta venähti vuoden mittaiseksi. Toisella kertaa hän työllistyi Vaasaan, josta siirtyi myöhemmin Härmään KJH Compin palvelukseen.

KJH Compilla minun piti ensin käydä hitsaustesteissä, jotka jännittivät alkuun. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja nykyään olen täällä töissä toistaiseksi voimassa olevalla työsuhteella.

Suomessa Luc on työskennellyt aina Go Onin kautta vuokratyösopimuksella ja vaikka paikkakunta on vaihtunut, niin Go Onilta on aina saanut apua erinäisissä asioissa. Esimerkiksi asunnon hankinta Vaasasta tai Härmästä olisi voinut olla haasteellista ilman Go On Seinäjoen naisia.

KJH Comp on tarjonnut minulle, että voisin siirtyä heidän työntekijäkseen. Työskentelen mieluummin Go Onin kautta, koska he auttavat aina ja minulla on enemmän vapautta. Töitä on riittänyt enemmän kuin ehtii tekemään, mutta jos haluan pitää lomaa ja lähteä käymään Puolassa se onnistuu, kuvailee Luc vuokratyön parhaita puolia haastattelun lopuksi.

Luc kertoo viihtyvänsä luonnossa ja erityisesti kalastaminen on rakas harrastus. Kotimaataan hän ei varsinaisesti ikävöi, koska nykyään on helppo pitää yhteyttä perheeseen ja omat lapset ovat jo aikuisia.

Tulevaisuudessa Luc suunnittelee asettuvansa pysyvästi Suomeen vaimonsa kanssa, joka työskentelee vielä Puolassa erityisopettajana. Yhteisissä haaveissa on järven tai joen rannalta oma talo, jonka pihalla voi juoda auringossa aamukahvia ennen veden äärelle kalastamaan siirtymistä.

Seinäjoella sinua palvelevat:

Anita Koskinen

asiakkuuspäällikkö, SHL +358 400 182 668

anita.koskinen@go-on.fi

Marjo Mäkelä

yksikönjohtaja, SHL +358 50 545 2936

marjo.makela@go-on.fi

Cici Mäki-Hakola

HR-asiantuntija +358 40 180 3786

cici.maki-hakola@go-on.fi

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
jarvenpaa
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
raahe
oulu
rovaniemi
seinajoki
tornio
turku
uusimaa
vaasa
ylivieska
asiantuntijapalvelut
team-go-on