Inka sai ensimmäisen työpaikkansa Go Onin kautta, vaikka ensimmäinen hakemus ei johtanut työsopimukseen

Alun perin Inka Pesonen ei edes hakenut Abloylle töihin, mutta nyt hänellä on taskussa kevään 2021 loppuun saakka oleva työsopimus ja ohjelmaa lukion jälkeiseksi välivuodeksi. Go On Joensuu on ollut vahvasti mukana Inkan työllistymisessä.

Keväällä 2020 abiturientti Inka Pesonen mietti kuumeisesti mitä haluaisi opiskella seuraavaksi. Lopulta opiskelupaikka olisi auennut korkeakouluun, mutta hän päätti toisin: pitää välivuoden ja miettiä rauhassa tulevaisuutta.

Välivuodeksi työelämään Go Onin kautta

Inkan äidille Go On oli tullut tutuksi Joensuun Mailan peleistä, joten hän vinkkasi Inkaa tutkimaan löytyisikö Go Onilta työpaikkaa kirjoitusten jälkeiseen aikaan. Kiinnostava paikka löytyi ja hakemus lähti. Ensimmäisen paikan ovet eivät kuitenkaan vielä auenneet, mutta se oli hyvä alku työnhaulle.

Nopeasti sain kutsun haastatteluun ja minua informoitiin rekrytointiprosessista hyvin vaikka korona aiheuttikin haasteita. Haastattelun jälkeen yhteydenpito on ollut tosi helppoa ja nopeaa.

Inka kiittelee Go On Joensuun HR-päällikköä Satu Pirhosta, joka on auttanut alkuun työelämän polulla.

Sadulta on voinut kysyä yksinkertaisiakin asioita, ja hän on ihanasti vastaillut kaikkeen. Ei ensimmäisessä työpaikassa esimerkiksi tiedä kuinka ruokatunnit toimivat ja kaikkea sellaista. Ei ole tuntunut hetkeäkään, että olisin yksin.

Työpaikoilla ei aina välttämättä muisteta tai ehditä perehdyttää uusia työntekijöitä huolella. Inkan mukaan Go Onilla asiat on kuitenkin käyty huolella lävitse ja kysymyksiin on vastattu todella nopeasti. Lisäksi ensimmäisen haastattelun jälkeen kaikki yhteydenpito sekä esimerkiksi työsopimukset ovat hoituneet täysin etänä.

Vuokratyö ei ollut tuttua, mutta muutaman lyhyen keikan avulla Inka sai jalan oven väliin

Kysyttäessä vuokratyöstä Inka myöntää, ettei oikein edes tiennyt mistä oli kyse. Mielikuvissa oli vain satunnaista työtä. Sellainen oli ensimmäinen Inkan työsopimus, mutta aktiivinen tyyppi huomattiin sen avulla.

 Luulen, että kun lähdin nopeallakin varoitusajalla ensimmäisille keikoille, niin sen jälkeen on tullut uusia pyyntöjä. Nykyään minulla on todella positiivinen kuva vuokratyöstä ja olen omalla aktiivisuudella pystynyt vaikuttamaan asioihin.

Välivuosi ja vuokratyö on vaikuttanut tulevaan työuraan 

Abloylla Inka on työskennellyt kahdella osastolla: mekaanisten lukkojen kokoonpanossa sekä rakennushelojen kokoamisessa. Työt ovat olleet helposti omaksuttavia, mutta eivät kuitenkaan tylsiä. Parasta työssä on monipuolisuus ja työtehtävien vaihtelevuus.

Itsellekin oli uusi asia, että Abloy valmistaa myös muita tuotteita kuin lukkoja. Lisäksi olen päässyt opettelemaan kokoonpanolaitteiden käyttöä.

Suoraan ylioppilaskevään jälkeen Inka olisi päässyt useampaankin opiskelupaikkaan ja hän suoritti kirjoitusten jälkeen joitain avoimen yliopiston kursseja. Välivuosi työnteon parissa houkutteli kuitenkin enemmän.

Oli ainoa oikea päätös pitää välivuosi. Jos olisin mennyt suoraan opiskelemaan, olisi monta elämänkokemusta jäänyt saamatta ja olisin luultavasti ollut todella väsynyt.

Työ tehdasympäristössä on antanut Inkalle uusia näkemyksiä tulevaan työuraan. Tällä hetkellä tekninen sekä kaupallinen ala kiinnostavat, vaikka aiemmin hän ei olisi voinut kuvitellakaan opiskelevansa näitä aloja.

Miten Inka lopulta päätyi Abloylle?

Parhaillaan Inka on töissä Abloyn Joensuun tehtaalla ja tarinassa on mukana sekä onnea, että ahkeruutta. Alun perin Inka haki töihin toiseen avoinna olleeseen työpaikkaan, mutta ei päässyt sinne. Go Onilla kuitenkin tuli nopea tarve löytää työntekijä keikalle, ja Inka oli jäänyt Satun mieleen haastattelusta. Niinpä Satu tarttui puhelimeen kysyäkseen haluaisiko Inka tehdä lyhyen keikan ravintolatiskaajana.

Oli tosi positiivinen yllätys, että tarjottiin työtä, jota en ollut edes hakenut ja sen jälkeen sain kolmen viikon keikan tänne Abloylle ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Aktiivinen ja ahkera Inka on hoitanut työnsä hyvin, ja hän on nykyään siirtynyt jo kokonaan Abloyn palkkalistoille. Töitä on tiedossa ainakin ensi kevääseen saakka, jolloin suunnitelmissa on hakea opiskelemaan.

Ei meillä täällä Abloyn tehtaalla arjessa erotella ketkä ovat vuokratyöntekijöitä ja ketkä ovat talon omilla kirjoilla. Henkilökortti on hieman erilainen, mutta samoja töitä tehdään ihan normaalisti. Haluankin kannustaa ihan kaikkia ainakin kokeilemaan vuokratyötä ja jättämään hakemuksen. Ikinä ei tiedä mihin päätyy, kun lähtee rohkeasti kokeilemaan…

Ota sinäkin askel kohti työelämää ja katso avoimet työpaikat tai jätä suoraan avoin hakemus meille. Moni työpaikka löytää tekijänsä suoraan meidän työnhakijatietokannasta.

Joensuussa sinua palvelevat

Satu Pirhonen

yksikönjohtaja, SHL +358 50 475 9000

satu.pirhonen@go-on.fi

Henri Lomu

yrittäjä +358 50 309 7088

henri.lomu@go-on.fi

Jussi Riikonen

asiakkuuspäällikkö +358 50 377 9905

jussi.riikonen@go-on.fi

Helka Kurittu

HR-koordinaattori +358 50 378 6785

helka.kurittu@go-on.fi

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
raahe
oulu
rovaniemi
seinajoki
tornio
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
team-go-on