Onnistunut alan- ja maisemanvaihdos koronasta huolimatta – Hannulla Helsinki vaihtui Lappiin.

Lapin lumoon ihastunut Hannu halusi päästä lähemmäs Lapin upeita vaelluskohteita ja löysi työn lähes 900 km pohjoisempaa Pellopuun tehtaalta.

Lappi ja sen rajattomat mahdollisuudet luonnossa liikkumisessa ovat löytäneet paikkansa suomalaisten sydämissä. Lapin alueella on tälläkin hetkellä runsaasti avoimia työpaikkoja eri alojen osaajille myös pitkäaikaisiin työsuhteisiin, kertoo Go On Rovaniemen HR-asiantuntija Anna Rinnekallio.

Helsingissä ikänsä asunut Hannu Saksanen teki vajaa sitten rohkean ratkaisun koronakeväästä huolimatta. Hän irtisanoutui vakituisesta työstään ja päätti vaihtaa maisemaa.

Kävin pari-kolme kesää sitten ensimmäisen kerran Lapissa ja vaeltaessa ihastuin maisemiin. Vaimolla oli Ylitorniossa asunto olemassa, joten päätettiin lähteä lähemmäs Lapin upeaa luontoa, kertoo Hannu.

Hannulla on 30 vuoden työhistoria logistiikka-alalta, mutta avoimin mielin hän lähti Lappiin etsimään uutta uraa. Hän kertookin kaiken sujuneen todella hyvin ja uusi työ löytyi yllättävän nopeasti Go On Rovaniemen kautta. Alanvaihdos sahateollisuuteen toi mukavaa piristystä työelämään ja hän kertookin päässeen Pellopuun porukkaan mukavasti mukaan.

Oma aktiivisuus ja työtä pelkäämätön -asenne auttoi työnhaussa

Päätöksen Tornioon lähdöstä tehtyään Hannu haki erinäisiä työtehtäviä, mutta koronan iskiessä monella alalla oli todella hiljaista. Pellopuun paikkaa varten Hannu jätti hakemuksen Go Onille ja soitteli lopulta perään Marjo Nordberg-Leinoselle.

Puhelun jälkeen etenimme Hannun rekrytoinnissa nopeasti – käytössämme oleva helppokäyttöinen videohaastattelutyökalu mahdollistaa nopean etenemisen rekrytoinnissa. Työkalun avulla hakija pystyy vastaamaan haastattelukysymyksiin silloin kun itselle parhaiten sopii ja ei ole merkitystä, kuinka kaukana hakija työpaikalta on, kertoo Marjo.

Hakuprosessi sujui vauhdikkaasti ja Hannu kertoo olleensa vain kaksi viikkoa työttömänä vanhan työn loppumisen jälkeen ennen Pellopuulla aloitusta.

Vuokratyö ei ollut minulle tuttua, mutta työ kuin työ on otettava vastaan. Ei saa liikaa kitsastella elämässä ja todella hyvin tämä on sujunut, lopettaa Hannu.

Helsingin menoa 57 vuotta katseltuaan Hannu hieman kaipaa takaisin. Omien sanojensa mukaan hän kuitenkin on viihtynyt niin hyvin, että on tullut pohjoiseen jäädäkseen.

Miksi et siis tekisi kuten Hannu sekä monet muut ja muuttaisi Lappiin – voit näyttää työssä päivittäin oman osaamisesi tunnetuissa asiakasyrityksissämme ja vapaa-ajalla nauttia vuodenajoista ja luonnosta? Me Go Onilla avustamme työnhaun lisäksi esimerkiksi asunnon löytämisessä.

Haluatko sinäkin rohkeasti kokeilla jotain uutta? Katso avoimet työpaikkamme, tee itsellesi uusi CV tai jätä avoin hakemus, niin autamme sinua haaveiden toteuttamisessa.

Lapissa sinua palvelevat:

Marjo Nordberg-Leinonen

yksikönjohtaja / yrittäjä, SHL +358 40 577 6587

marjo.nordberg-leinonen@go-on.fi

Anna Rinnekallio

HR-päällikkö +358 40 622 6915

anna.rinnekallio@go-on.fi

Markus Nordberg

yrittäjä, yksikönjohtaja +358 40 092 6354

markus.nordberg@go-on.fi

Pauli Riepula

asiakkuuspäällikkö +358 40 611 6973

pauli.riepula@go-on.fi

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
oulu
rovaniemi
seinajoki
raahe
tornio
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
suorahaku
team-go-on