AC Oulun pelaajan elämä muuttui koronan myötä

Kevään yllättävien tilanteiden myötä Kristian Heinolainen oli vailla töitä. Yhteistyökumppanuuden myötä hän päätyi Go Onin kautta keikkatöihin. Työt veivät nuoren miehen mennessään ja ainakin lähitulevaisuuden suunnitelmat ovat muuttuneet.

Kevät 2020 ja AC Oulu valmistautuu täysillä tärkeään kauteen ja tavoitteena on nousu Veikkausliigaan. Korona iskee ja kaikki menee päälaelleen. Tiukassa tilanteessa innovatiivinen seura keksi erilaisia ratkaisuja työllistääkseen pelaajat.

Kristian Heinolainen on pelannut ammatikseen jalkapalloa jo useamman vuoden. Jalkapallo on ollut elämässä ykkösjuttu jo pitkään ja jalkapallon ohella suoritetut merkonomiopinnot sekä niihin liittyvät työharjoittelut ovat oikeastaan ainoa kosketus työelämään.

Ennen koronaa työelämä ei ollut hirmuisesti kiinnostanut, koska jalkapallo on vienyt kaiken ajan, mutta toisaalta mahdollistanut minulle elämässä niin paljon, toteaa Kristian Heinolainen.

AC Oulun kumppanit mukana koronatalkoissa

Koronan myötä AC Oulu kartoitti yhteistyökumppaneidensa kautta erilaisia vaihtoehtoja, kuinka seura pysyy pystyssä ja pelaajien taloudellinen tilanne pystyttäisiin turvaamaan. Pelaajat lähtivät ihailtavasti yhteisiin talkoisiin auttamaan seuraa ja ottivat hyvin laajalla skaalalla työtehtäviä vastaan.

Olen tosi kiitollinen, että yhdessä Go Onin kanssa tuli mahdollisuus tehdä töitä. Alkuun lähdin Temrexille parin päivän keikalle siivoamaan pihaa ja auttamaan, mutta sen kautta löytyi lopulta paljon enemmän.

Seuran suunnalta Kristiania opastettiin tekemään Go Onin suuntaan työhakemus. Nyt hän kuvaileekin henkilöstövuokrauksen toimivan samalla tapaa kuin pelaaja-agentit jalkapallossa.

Aina voi pyytää apua ja kysyä vinkkejä – siellä hoidetaan minun puolestani paljon asioita ja samalla oppii työnhakua sekä työelämää. En edes tiennyt kuinka vuokranvälitysfirmat toimivat, mutta se että joku pitää huolta on helpottanut minua todella paljon.

Kristianilta kysyttäessä palautetta Go Onin toiminnasta, tulee vastaus välittömästi: ”Loistavaa, jos yksi sana pitää valita. Anu on ollut todella ahkera kaikessa.  Kaikki on sujunut kätevästi ja työtunnit on helppo kirjata nettisivujen kautta.”

Työtä pelkäämätön asenne ja oma aktiivisuus palkittiin työpaikalla

Kristian aloitti keikkahommilla ja kyseli aktiivisesti, löytyisikö töitä pidemmäksi aikaa. Työvaatteita toimittava Temrex pystyi työllistämään Kristianin pahimman koronakevään ajan ja osittain myös pelikauden ajalla.

Kyllä työn ja urheilun yhdistäminen onnistuu. Välillä toki oli pitkiä päiviä, kun teet töitä ja siihen treenit päälle. Äkkiä siihen kuitenkin tottui ja hyvin työpaikalla joustettiin ja se mahdollisti harjoittelun kautta varten.

Pelikauden alkaessa Kristian keskittyi täysin peleihin, mutta hän oli ehtinyt tehdä hyvän vaikutuksen työpaikalla. Temrexin sesongin alkaessa tarvittiin lisäkäsiä ja tekevä mies haluttiin takaisin töihin. Pelikaudella jalkapallo pyörii päässä paljon ja Kristianin mukaan välillä teki todella hyvää päästä töihin ja unohtaa peliasiat hetkeksi. Kausihan oli lopulta AC Oulun osalta nappisuoritus ja päättyi Veikkausliigan nousujuhliin.

Kristian nousuottelussa kentällä. Kuva: Elias Mustonen

Työelämä on joukkuepeliä samaan tapaan kuin jalkapallo

Korona pakotti Kristian Heinolaisen työelämään, mutta Temrexiä ja Go Onia hän kehuu ja kiittelee vuolaasti.

Vaikka koronasta ei saa olla iloinen, niin minut se potki työelämään ja antoi tosi hienon mahdollisuuden. Jos ei olisi ollut pakko etsiä töitä, niin en tätä hyötyä olisi saanut.

Jalkapallokauden päätyttyä Go On Oulun HR-asiantuntija Anu otti jälleen Kristianiin yhteyttä ja tarjosi erilaisia työtehtäviä, mutta hän oli viihtynyt Temrexillä niin hyvin että halusi jatkaa siellä. Yhdessä työelämän pelaaja-agentin kanssa Kristian päätyi soittamaan Temrexille ja kysymään löytyisikö lisää töitä ja niitä järjestyi.

Täällä muhun luotetaan ja tulee semmoinen olo, että ollaan tyytyväisiä. Aloitin varastohommilla ja hyllytyksellä ja vähitellen on tullut vastuuta koko ajan lisää. Monipuolista puuhaa kaiken kaikkiaan.

Temrexin työyhteisöä Kristian kuvailee todella sosiaaliseksi, johon oli helppo päästä mukaan vaikka ensimmäinen työpäivä jännittikin todella paljon. Tärkeintä on kysyä vinkkejä muilta ja opetella aktiivisesti uusia asioita.

Välillä toki on väsyttänyt, mutta silti on ollut kiva mennä töihin. Joka päivä nauretaan töissä porukalla, mutta totta kai myös tehdään työt kunnolla ja huolella.

Jalkapallolla on ollut iso rooli Kristianin elämässä ja hän kokeekin saaneensa urheilun kautta apuja työelämään. Jos pieniä asioita treeneissä ei tee huolella, niin tappioita alkaa tulemaan peleissä. Työelämässä kun asiat tekee tosissaan, niin pääsee eteenpäin. Lisäksi yhteistyöllä ja joukkuepelaamisella on molemmissa tärkeä rooli.

Tiimipelaaminen toimii itselläni ja kaikkien kanssa tulen juttuun. Täällä työpaikalla itsestäni on tullut parempi versio. Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta.

Kristianin on omalla asenteellaan löytänyt itselleen työpaikan, mutta jalkapallo pysyy elämässä myös jatkossa.

Nyt haluan hetken panostaa työelämään täysillä ja jalkapallo pysyy siinä rinnalla mukana. Tärkeää molemmissa on, että tekee kaiken duunin vikisemättä. Se on mua vienyt aina eteenpäin ja olen kiitollinen siitä mitä elämä on tuonut vastaan.

Go On onnittelee AC Oulua Veikkausliigaan noususta sekä toivottaa Kristianille isot tsempit sekä työ- että jalkapallouralla eteenpäin.

Go On TEAM Oulussa työelämän pelaaja-agentteina toimivat:

Juha Lämsä

yrittäjä / yksikönjohtaja, SHL +358 44 330 8810

juha.lamsa@go-on.fi

Anu Vähäsöyrinki

HR-asiantuntija, SHL (vanhempainvapaalla) 040 058 0352

anu.vahasoyrinki@go-on.fi

Ulla Kolehmainen

HR-asiantuntija, SHL +358 44 330 8824

ulla.kolehmainen@go-on.fi

Ronja Järvelä

HR-asiantuntija, SHL +358 40 054 8811

ronja.jarvela@go-on.fi

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
jarvenpaa
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
raahe
oulu
rovaniemi
seinajoki
tornio
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
asiantuntijapalvelut
team-go-on