Saitko kutsun soveltuvuusarviointeihin?

Ei syytä sykepiikkiin – soveltuvuusarvioinnit eivät ole peikko.

Kutsu soveltuvuusarviointeihin on hyvä uutinen, joka kannattaa ottaa vastaan aina positiivisena viestinä. Se on merkki siitä, että olet hakemuksen ja haastattelun perusteella selvinnyt kärkikahinoihin ja antamallesi tehtävään soveltuvalle ja positiiviselle kuvalle halutaan hakea nyt objektiivista vahvistusta soveltuvuusarviointien avulla.

Vaikka kokenut haastattelija pyrkii aina haastatteluissa olemaan objektiivinen, soveltuvuusarvioinnit mahdollistavat täysin objektiivisen arvion soveltuvuudestasi tehtävään mutta myös tehtävän soveltuvuudesta sinulle. Soveltuvuusarvioinneista hyötyvät niin työnantaja kuin työnhakija itse.

Arviointien teettämistä voi pitää myös positiivinen merkki tulevasta työnantajasta. Testien teettäminen vaatii asiakkaalta syvällistä pohdintaa; millaista henkilöä oikeastaan haetaankaan ja mitä vahvuuksia tehtävässä todellisuudessa tarvitaan. Testien teettäminen on usein myös itsereflektoinnin paikka niiden teettäjälle. Jos testien jälkeen tulet valituksi, on se merkki siitä, että osaamisesi lisäksi olet mitä todennäköisemmin myös oikeanlainen tyyppi juuri tähän työyhteisöön.

Soveltuvuusarvioinneilla pyritään hakemaan vahvistusta sille, että tehtävään tulisi valittua objektiivisestikin tarkasteltuna soveltuvin ihminen.

Ei riitä, että osaaminen on kohdillaan, menestyäkseen tehtävässään yksilön tulisi istua myös yrityksen toimintakulttuuriin ja työyhteisöön. Valintaa ei tehdä kuitenkaan koskaan tehdä pelkästään soveltuvuusarviointien perusteella, vaan ne ovat yksi osa rekrytointiprosessia. Niillä pyritään arvioimaan mm. toimintatapojasi, tyypillisiä käyttäytymismallejasi sekä motivaatiotasi.

Motivaation merkitys työelämässä on merkittävä. Käytössämme olevalla motivaatiokyselyllä mitataan 18 eri motivaatiotekijää, joilla on vaikutusta yksilö työsuoritukseen. Tulosten avulla voidaan määrittää sinua käytöstäsi todennäköisesti ohjaavia tekijöitä, joilla voi olla motivaatiota lisääviä ja vähentäviä vaikutuksia. Muodostunutta motivaatioprofiilia voidaan verrata tehtävän tai työympäristön asettamiin vaatimuksiin, esimiehen johtamistyyliin tai organisaatiokulttuuriin. Valinnan kohdistuessa sinuun lähtökohdat työsuhteeseen ovat siis erinomaiset, kiitos soveltuvuusarviointien.

Kykytestit eivät ole älykkyystestejä vaan ne mittaavat tehtävässä tarvittavia kykyjä kuten esimerkiksi verbaalista tai numeerista päättelykykyä. Kykytesteillä simuloidaan tehtävässä vaadittavia numeerista ja verbaalista päättelyä vaativia haasteita ja pyritään ennustamaan suoriutumistasi tarvittavien kykyjen ja taitojen osalta. Suoriutumistasi verrataan suomalaiseen normiryhmään.

Soveltuvuusarvioinneissa ei etsitä oikeaa eikä väärää vastausta, eikä testeissä voi epäonnistua. Tärkeintä on, että olet aito oma itsesi etkä yritä pitää mitään roolia yllä. Turha miettiminen ja yrittäminen vain sekoittaa pakkaa, eikä tulokset tuolloin ole välttämättä yhdenmukaisia. Rennosti, rauhassa ja rehellisesti omana itsenäsi testien tulos on kannaltasi paras mahdollinen.

Tutustu soveltuvuusarviointeihin

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
jarvenpaa
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
oulu
pirkanmaa
pori
raahe
rovaniemi
seinajoki
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
asiantuntijapalvelut
team-go-on