Jos työ tarvitsee tekijää ja itsellä on aikaa, niin siinähän tarpeet kohtaavat

Helmikuussa 2011 Go On Jyväskylän palkkalistoille tullut Tomi Halttunen on tehnyt poikkeuksellisen pitkän vuokratyöuran, johon on mahtunut työtehtäviä gaalaillalliselta tehtaiden liukuhihnoille.

Eletään alkuvuotta 2011 asepalveluksen suorittanut Tomi haluaa päästä kartuttamaan työkokemusta, jota ei vielä ole lainkaan.

Nettiä selatessa vastaan tuli Go On ja taisin avoimen hakemuksen tehdä sivuilla, Halttunen muistelee.

Tästä hakemuksesta seurasi ensimmäinen työtehtävä Laukaassa, jossa Peurungan kylpylän legendaarista kupolia oltiin purkamassa ja siellä tarvittiin lisätyövoimaa. Ensimmäisen työkeikan jälkeen jonkin ajan päästä seurasi seuraava työtarjous ja sitten taas seuraava ja sitä seuraava. Nyt Tomilla on takana poikkeuksellisen pitkä työsuhde Go On Jyväskylän kanssa, joka on siis jatkunut yli kymmenen vuotta.

Palataan tähän päivään. Jyväskylän toimistolla piipahtamassa oleva Halttunen on tehnyt edellisenä yönä yövuoron Jyväskylän Vaajakoskella sijaitsevalla Itab Oy:n tehtaalla tuotantotöissä. Kymmenillä eri työnantajilla työskennellyt mies ei löydä moitittavaa mistään paikasta.

Positiivinen kuva on jäänyt koko kymmenenvuoden ajanjaksosta, missään työpaikalla ei ole ollut mitään suuria epäkohtia.

Satojen eri työkavereiden kanssa työskennellyt Halttunen näkee määräaikaisessa vuokratyössä paljon vapauksia ja etuja, kuten sen että oppii tuntemaan laajasti uusia ihmisiä ja saa tehdä erilaisia työtehtäviä, joita tuskin voisi vakituisessa työsuhteessa päästä tekemään. Erikoisinta työtehtävää kysyttäessä mieleen tulee Jyväskylän Aalto-salilla järjestetty gaalaillallinen, jonka narikassa Tomi teki työvuoron.

Se poikkesi varsin paljon normaalista rakennus-, varasto- ja tehdastyöstä, johon on tottunut – eikä siinäkään mitään vikaa ollut, hän naurahtaa.

Myös kattolumityöt ovat jääneet mieleen päätä huimaavina kokemuksina, joissa korkeilla rakennuksilla työskennellessä on saanut olla tyytyväinen, että turvavaljaat ovat olleet varmistamassa, ettei mies tule lumikuorman mukana alas katolta.

Pitkän vuokratyösuhteen taustalla on onnistunut palvelu.

Aina on mielellään tullut käymään Go Onin toimistolla, sillä palvelu on ollut erinomaista, yhteistyö on toiminut ja ihmiset ovat olleet erittäin ystävällisiä.

Vuosien aikana työntekijöitä on vaihtunut Go Oninkin päässä, mutta se ei ole vaikuttanut palvelun laatuun. Työtarjouksia on tullut tasaisesti ja niistä valtaosan Tomi on hyväksynyt. Vuokratyökonkarina Halttunen suosittelee vuokratyötä esimerkiksi sellaisille ihmisille, jotka haluavat kartoittaa erilaisia työvaihtoehtoja, monipuolisia työtehtäviä etsiville tai CV:n kartuttamiseen. Lisäksi hän näkee vuokratyöllä myös tärkeän yhteiskunnallisen vaikutuksen, sillä sen kautta on mahdollista pysyä arjen rutiineissa kiinni.

Jos kaikki muut opiskelevat tai käyvät töissä, niin kyllä siinä voi aika nopeasti tulla ulkopuolinen olo.

Ensimmäistä vuokratyötä miettivälle Tomi neuvoo olemaan ennakkoluuloton. Vaikka kokemusta kyseistä työstä ei olisikaan, niin tarjouksiin kannattaa tarttua, vaikka olo saattaisi olla epävarma. Työt ovat usein helpompia käytännössä, kuin mitä ne paperilla saattaa vaikuttaa. Lisäksi töihin on aina saanut kattavan perehdytyksen.

”Nuoremmille työkavereille olen sanonut, että vaikka on päässyt jo yli kolmenkymmenen ikävuoden, niin ei sitä vieläkään tarvitse tietää mitä tekee isona – tosin ei siitä haittaakaan ole. Elämä ohjaa ja valintoja voi tehdä myöhemminkin, ei kaikkea voi eikä tarvitse tietää vielä parikymppisenä”.

Lopuksi konkari haluaa painottaa ensivaikutelman tärkeyttä:

Ensimmäiset työtarjoukset kannattaa tehdä erityisen hyvin ja ensivaikutelmaan kannattaa panostaa. Hyvin tehty työ poikii uusia mahdollisuuksia.

Tulevaisuudessa Tomilla siintää bioanalyytikon opintojen valmiiksi saattaminen – tämä tarkoittaisi työnantajan vaihtumista jossain vaiheessa.

Mutta voihan se olla, että loppujen lopuksi huomaan eläköityväni Go Onin palveluksessa – Aika näyttää. Hyvä matka se on ollut tähänkin asti. Kiitos siitä kaikille teille Go Onilla!

Kiitokset myös meidän puolesta Tomille mahtavasta Go On -urasta, toivottavasti yhteistyömme jatkuu mahdollisimman pitkään!

Me autamme mielellämme kaikissa työuran vaiheissa olevia työntekijöitä! Jätä meille hakemus avoimiin työpaikkoihin tai avoin hakemus, niin etsitään yhdessä sinulle töitä!

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
oulu
rovaniemi
seinajoki
raahe
tornio
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
suorahaku
team-go-on