Fisnik Arllati yllättyi suomalaisista: ”Ihmiset tuntuivat onnellisilta jopa töissä!”

 

Kosovolainen Fisnik Arllati on ehtinyt tutustua jo useampaan Go Onin yksikköön. Hän aloitti kokin työt kesällä 2022 Savonlinnassa Go On Seinäjoella, vietti talven Lapissa Go On Rovaniemen tiimissä ja suuntaa kesäksi Go On Kalajoen yksikköön. Rovaniemen toimistolla jo kovasti odotellaan tulevaa talvea, jolloin Fisnik palaa takaisin pohjoiseen. Myös Fisnik jakaa kiitosta Rovaniemen toimiston suuntaan, etenkin Anna Rinnekalliolle, joka auttoi häntä sopivan työn löytämisessä Rovaniemeltä.

—Pääsyy, miksi lähdin Suomeen, oli varmistaa toimeentulo perheelleni. Minulla on vaimo ja kaksi pientä lasta. Go On Seinäjoen asiakkuuspäällikkö Anita Koskinen auttoi minua tekemään haaveestani totta. Hänen ansiostaan olen nyt Suomessa, Fisnik hehkuttaa.

—Koin kesällä Savonlinnassa lukemattomia hienoja asioita. Tiesin etukäteen Suomesta sen, mitä olin lukenut lehdistä tai nähnyt televisiosta. Suomi on sivistynyt, puhdas, rauhallinen ja turvallinen maa, jossa asuu iloisia ja ystävällisiä ihmisiä, valmiina auttamaan ketä tahansa.

Suomi on sivistynyt, puhdas, rauhallinen ja turvallinen maa, jossa asuu iloisia ja ystävällisiä ihmisiä, valmiina auttamaan ketä tahansa.

Kun Fisnik lähti Suomeen, perhe jäi Kosovoon. Fisnikin tavoitteena on tuoda perheensä Suomeen, kunhan hän löytää työn, jonka avulla voi elättää perheensä. Muuttaminen vieraaseen maahan ilman ystäviä oli vaikeaa, mutta Fisnik yllättyi nopeasti siitä, etteivät suomalaiset olleetkaan stereotyyppisen juroa ja hiljaista metsäkansaa.

—Ihmiset Suomessa tuntuivat onnellisilta jopa töissä. Siellä ei ollut mitään ongelmia tai viivytyksiä, vaan kaikki auttoivat toinen toistaan. Uskon, että ammatillinen onnistumiseni näissä kahdessa kaupungissa johtui juuri tästä sosiaalisesta ymmärryksestä sekä tietysti etukäteen saamastani perehdytyksestä, Fisnik nauraa ja kehaisee samalla suomalaista työkulttuuria.

Myös ystävystyminen paikallisten ja muiden kansainvälisten työntekijöiden kanssa sujui Fisnikiltä hyvin ja hän pääsi tutustumaan paremmin Suomeen yhdessä uusien ystäviensä kanssa. Kollegat ja ystävät auttavat myös kestämään koti-ikävän ja yksinäisyyden.

—Kaikki tietävät, että Suomi on kaunis maa, jossa on lukemattomia järviä ja uskomattomia maisemia. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt suomalaisten ystävällisyydestä niin Savonlinnassa kuin Rovaniemelläkin. Sain nopeasti ystäviä, joiden kanssa kävimme yhdessä lenkillä, pelasimme, kävimme kahvilla, laskettelimme ja kaikkea muuta.

Ihmiset Suomessa tuntuivat onnellisilta jopa töissä.

Fisnik jatkaa työntekoa Suomessa myös tänä vuonna. Ensimmäiseksi hän suuntaa jälleen uudelle paikkakunnalle, Kalajoelle, jonka jälkeen tarkoituksena olisi palata takaisin Rovaniemelle talvisesonkiin.

—Tulevana kesänä odotan olevani entistä parempi työssäni ja kehittyväni ammatillisesti. Aion myös laajentaa sosiaalista piiriäni ja olla hyvä esimerkki jokaisessa työssäni, mitä teen Suomessa, Fisnik kertoo ylpeänä.

Mieleenpainuvinta Suomi-kokemusta Fisnikin ei tarvitse kauaa miettiä. Pohjoisen luonto ja revontulet lumosivat myös hänet.

—Unohtumattomin kokemukseni Suomessa oli ehdottomasti poroajelu Rovaniemellä ystävieni kanssa. Olimme lähellä kaunista, metsän ympäröimää järveä ja taivaalla loimusivat revontulet. Se hetki tuntui visiitiltä Eedenin puutarhaan.

 

 

Voisimmeko auttaa sinua työnhaussa? Jätä meille hakemus avoimiin työpaikkoihin tai avoin hakemus, niin etsitään yhdessä sinulle töitä!

Löydä Go On tiimisi

Sinua lähin Go On tiimi auttaa työn hakemisessa.

helsinki
hameenlinna
joensuu
jyvaskyla
kalajoki
kotka
kouvola
kuopio
lappeenranta
lahti
mikkeli
pirkanmaa
pori
oulu
rovaniemi
seinajoki
raahe
tornio
turku
uusimaa
vaasa
vantaa
ylivieska
suorahaku
team-go-on