EtusivuAjankohtaistaRikkilän Leivällä vuosien kokemus sujuvasta yhteistyöstä Go On kanssa

Asiakastarinat23.01.2024

Rikkilän Leivällä vuosien kokemus sujuvasta yhteistyöstä Go On kanssa

Simo Vainikan tietotaito on tullut tekemällä 

Lappeenrantalainen kotileipomo Rikkilän Leipä perustettiin Rikkilän kylään vuonna 1968. Vastikään 55-vuotisjuhliaan viettävän perheyrityksen perustivat nykyisen yrittäjän Simo Vainikan vanhemmat, Irma ja Tauno Vainikka. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 1988 Simo Vainikan siirtyessä leipomon päätoimiseksi yrittäjäksi.  

Vainikan 35-vuotinen taival leipomoyrittäjänä tulee päätökseen tänä vuonna. Vainikka myi liiketoimintansa ja siirtyi vuoden alusta nauttimaan ansaituista eläkepäivistä. 

− Ei osaa vielä oikein sisäistää asiaa, kun tuolla on monta vuotta melkein asunut. Tässä vielä loppuvuodesta auttelen ja varmistan, että kaikki asiat jäävät hyvälle tolalle ja siirtymävaihe sujuu hyvin. Vähän haikeutta tuntuu välillä, mutta eiköhän tämä tästä vielä hyväksi muutu. 

Nykyisin Rikkilän Leivän tuotteita on mahdollista ostaa yrityksen kahdesta kahvilasta, joista toisen yhteydessä sijaitsee leipomo. Kesäisin leipomon tuotteita on mahdollista ostaa Lappeenrannan torilla sijaitsevasta omasta torikojusta. Valikoimaan kuuluu erilaisia suolaisia ja makeita leipomotuotteita, täytettyjä leipiä ja burgereita sekä konditoriatuotteita, kuten täytekakkuja ja leivoksia. Kahvilat tarjoavat myös aamupalaa ja lounasta, sekä tilauksesta leivottavia konditoriatuotteita. 

Vainikalla ei ole leipomoalan koulutusta – muutamaa kurssia lukuun ottamatta – vaan tietotaito on tullut perinteiseen tapaan käsillä tekemällä ja kokeilemalla. 

− Nykyään niitä on harvemmin, mutta ennen vanhaan tavarantoimittajat – kuten Valio – järjestivät kursseja, joilla pääsivät esittelemään omia tuotteitaan. Sellaisilla minä olen aikoinani käynyt, mutta mitään virallista koulutusta ei ole. Niillä kursseilla pääsi kokeilemaan ja sieltä on sitten oppia tarttunut. 

Vuosien kokemuksella sujuvaa yhteistyötä Go On Etelä-Karjalan kanssa 

Yhteistyö Go On Etelä-Karjalan kanssa on kestänyt jo vuosia. Tänä aikana Rikkilän Leivässä on toiminut useita vuokratyöntekijöitä Go Onin kautta ja henkilöstön hyvinvointia mitataan kuukausittain GoFeel-henkilöstöpulssilla, joka tarjoaa ajantasaista tietoa henkilöstön tyytyväisyydestä ja työhyvinvoinnista. 

− Ehdottomasti hyvää yhteistyötä. Tuossa kymmenisen vuotta sitten, kun yritys kasvoi, niin alettiin tarvitsemaan lisää työntekijöitä. Go Onin ihmiset kävivät leipomolla ja tietävät, millaisia työntekijöitä tähän työhön tarvitaan. Go Onin kanssa toimiminen on poistanut itseltä sitä ylimääräistä työtä, kun ei tarvitse itse rekrytoida tai haastatella työntekijöitä ja palkanmaksukin hoituu.  

Rikkilän Leivän ja Go Onin toimiva yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa omistajanvaihdoksen jälkeen. 

Rikkilän Leipä pullat

Leipuri Saša Ahar: ”Voin sanoa tehneeni oikean päätöksen Go Onin kanssa” 

Slovenialainen Saša Ahar muutti Suomeen miehensä työn perässä kymmenen vuotta sitten. Oppiakseen suomen kieltä, Saša aloitti työt siivoojana. Tämän jälkeen Saša työskenteli leipomossa, ennen kuin avasi oman kahvilakonditorian, mutta joutui sulkemaan sen koronavuosina. 

Kun perhe muutti Lappeenrantaan, Saša alkoi katselemaan työpaikkaa jo ennen muuttoa. Huhtikuussa 2022 hän aloitti työt Rikkilän Leivässä, joka tuntui jo työhaastattelussa hyvältä työpaikalta. 

− Nähdessäni avoimen työpaikan Rikkilän Leivässä, ajattelin sen voivan olla sopiva minulle kokemukseni ja tietämykseni vuoksi. Rikkilän Leipä on todella mukava työpaikka ja Lappeenranta on kaunis kaupunki. Pomon kanssa on helppo tulla toimeen ja keskustella. Työkaverini ovat mukavia, ammattitaitoisia ja suhteemme ansiosta olemme kuin perhettä.  

− Meillä on melko vapaat kädet uusien tuotteiden luomisessa, ja työ ei ole koskaan samaa – se on minulle todella tärkeää, koska kyllästyn helposti. Koska työskentelemme elintarvikealalla, erityiset päivät kuten äitienpäivä, isänpäivä, valmistujaiset ja joulun aika ovat melko intensiivisiä, mutta toisaalta myös jännittäviä, koska paljon tapahtuu. 

Sašalla on työuraltaan kokemusta useammista henkilöstöpalvelualan yrityksistä.

Go Onissa häneen teki vaikutuksen HR-asiantuntijan antama tuki henkilöstölle, sekä muiden Go Onissa työskentelevien kollegoiden positiivinen palaute. 

− Voin iloisesti sanoa tehneeni oikean päätöksen aloittaessani työsuhteen Go Onin kautta. Saan kaiken tarvittavan tuen ja tiedot, työskentelen hyvällä työpaikalla ja lisäksi minulla on Go On tukenani, jos tarvitsen jotain. Palkka on sama, kuin jos työskentelisin suoraan yritykselle, ja palkka tulee pankkitilille ajallaan. Lisäksi tiedän, että jos jotain tapahtuu ja jään ilman työpaikkaa, he tekevät parhaansa auttaakseen minua löytämään uuden. Monien erilaisten elämänkokemusten ihmisenä voin sanoa olevani todella tyytyväinen ja myös sanoa, että henkilöstövuokrausyritysten kanssa ei ole huolia, ainakin jos valitset Go Onin. 

 

Go On toimii ympäri Suomea palvellen eri toimialojen yrityksiä. Tavoitteemme on aito henkilöstökumppanuus, jolla helpotamme asiakkaidemme arkea.

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.