Asiakastarinat – 10.01.2024
Pihla Group valmistaa ikkunoita ja ovia erilaisiin tarpeisiin kuluttajille, taloyhtiöille sekä yrityksille.
Pihla Group toimii valtakunnallisesti ympäri maan, mutta yrityksen tarpeet ovat myös vahvasti paikallisia. Kolmelle tehtaalle, kuten Ruoveden ja Haapajärven tehtaille, voi olla haastavaa saada työntekijöitä tuotantoon, ja messukaudella asiakastietojen tallentajia tarvitaan Jyväskylään nopealla aikataululla. Go Onin palvelumallilla on pystytty palvelemaan juuri siellä, missä tarve on.
Go Onin kautta toteutetut onnistuneet rekrytoinnit ovat olleet Pihla Groupin tarpeisiin korvaamaton apu. Pihla Groupin HR:ssä työskentelevä Henna Paananen sekä asiakashankinnan esihenkilö Sanna Pälvimäki kiittelevät Go Onin paikallista, mutta valtakunnallista palvelua.
– Rekrytoinnit vievät yrityksiltä usein todella paljon aikaa. Go Onin rekryt ovat onnistuneet joka kerta, ja olemme itse säästyneet mittavalta rekrytointiprosessilta, Sanna Pälvimäki toteaa.
– On ollut mahtavaa, että joka paikkakunnalla on saanut asioida ihmisen – ei keskustoimiston – kanssa. Sellaisen, joka tuntee alueen ja paikkakunnan, Paananen kiittelee.
Pihla Groupin työvoimatarpeet ulottuvat tilapäisestä, kiireisimmällä messukaudella tarvittavasta työvoimasta kesätyöläisiin, tehtaiden tuotantotyöntekijöihin sekä yrityksen chat-asiakaspalvelijoihin.
– Keväisin, kun messukausi on kiivaimmillaan, saatamme tarvita työntekijöitä tallentamaan asiakastietoja hyvin nopeallakin aikataululla. Työn ennustettavuus saattaa myös olla vaikeaa, johonkin kohtaan tarvitaan tekijä viikoksi, toiseen pariksi päiväksi. Go Onin kautta olemme aina saaneet hyviä työntekijöitä kiireelliselläkin aikataululla, Pälvimäki sanoo.
– Chat-asiakaspalvelijan tehtävä on meille kriittisen tärkeä ja siinä täytyy tietää meistä todella paljon. Go Onin kautta tulleita uusia chat-työntekijöitä koulutettiin kaksi viikkoa ennen työn aloittamista. Olemme olleet palveluun ja työntekijöihin tosi tyytyväisiä, hän jatkaa.
Sesonkeihin tarvitaan kausityöntekijöitä. Rekryt ovat onnistuneet Go Onin kautta. Kannuksen ja Haapajärven tehtaat tekevät tiivistä yhteistyötä Go On Ylivieskan kanssa. Tehtaanjohtaja Reijo Vähätiitto kiittelee yhteistyön saumattomuutta ja kertoo, että Go Onin kautta tehtaille tulee yhteensä useita kymmeniä kausityöntekijöitä vuosittain.
– Go Onin henkilöt, kuten Sirpa Haaparanta, ovat jo niin tuttuja, että yhteistyö toimii joustavasti. Työntekijöiden rekry on helppoa, kun molemmin puolin tiedetään, mitä meillä tarvitaan. Varsinkin tehtaalla ala on kausivaihtelua: talvella ei välttämättä ole töitä ja kesällä niitä on hirveästi, hän toteaa.
Osalla pienistä tehdaspaikkakunnista on ollut haastavaa löytää paikallista työvoimaa. Avuksi ovat tulleet myös kansainväliset rekrytoinnit, joiden kautta työvoimaa on saatu paikalle ulkomailta.
– Esimerkiksi Ruoveden tehtaalle saimme työntekijöitä Latviasta ja heidänkin työhönsä on oltu todella tyytyväisiä, Henna Paananen sanoo.
Pihla Groupilla on ollut käytössään myös verkossa toimiva oppimisympäristö Go On Akatemia, jonka avulla uudet työntekijät on perehdytetty, sekä koulutettu tehtaiden kesätyöntekijöitä. Henna Paanasen mukaan Go On Akatemia on toiminut mainiosti. Hän kokee, että Akatemia voisi tulevaisuudessa laajentua Pihla Groupilla myös muuhun koulutukseen.