EtusivuAjankohtaistaOlen niin onnellinen, että menimme käymään Go Onilla

Työntekijätarinat23.01.2024

Olen niin onnellinen, että menimme käymään Go Onilla

Aliona Nicoara perheineen muutti neljä vuotta sitten Moldovasta Suomeen. Kouvolaan kotiutumisen jälkeen oli edessä työnhaku. 

Varsin nopeasti kävi selväksi, että työnsaanti ilman suomen kielen taitamista tulisi olemaan hyvin haasteellista. Neuvokas ja päättäväinen pariskunta ei kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan tilannettaan, vaan etsivät aktiivisesti itse ratkaisua työnsaantiin, sillä heille oli selvää, että työpaikka pitää saada jostain. 

Aloimme tutkia internetistä vuokratyöpaikkoja ja ajattelimme, että vuokratyön kautta voisimme päästä hieman helpommin käynnistämään työuramme Suomessa, Aliona muistelee. 

Netissä vastaan tuli Go On ja Nicoarat päättivät olla itse aktiivisia ja mennä käymään Kouvolan toimistolla. Menimme käymään Go On Kouvolan toimistolla ja vaikka tulimme paikalle ilman ajanvarausta, meidät otettiin todella hyvin vastaan ja aloitimme työnhaun. Olen niin onnellinen, että menimme käymään juuri Go Onilla, Aliona kiittelee. 

Tuota käyntiä Go Onilla Alionan ei ole tarvinnut katua, sillä varsin pian ensimmäisen vierailun jälkeen hänelle tarjottiin mahdollisuutta parin kuukauden mittaiseen vuokratyösopimukseen Dinair nimiseen, ilmansuodatinjärjestelmiä valmistavaan yritykseen Kausalaan. 

 

Vakituiseksi työntekijäksi Dinairille

Kelataan ajassa neljä vuotta eteenpäin; istumme joulukuisena keskiviikkona Dinairin Kausalan tuotantoyksikön neuvotteluhuoneessa keskustelemassa Alionan työurasta. Ensimmäisen vuokratyösopimuksen perään tuli seuraava ja sitä seuraava. 

Työskentelin Go Onin kautta täällä kaksi vuotta ennen kuin siirryin Dinairin kirjoille vakituisena työntekijänä. Minun kohdallani vuokratyö ei ole oikeastaan edes tuntunut vuokratyöltä missään vaiheessa, sillä olen työskennellyt koko ajan yhdellä ja samalla työpaikalla. Haaveena oli tietysti saada heti vakituinen työ, mutta alussa oli tärkeää saada ensimmäinen työpaikka. Minun kohdallani se oli Dinair ja olen todella onnellinen, että pääsin tänne töihin. Iso kiitos tästä työstä kuuluu myös Go Onin tiimille, joka auttoi minua työnsaannissa ja teki sen eteen todella paljon töitä. 

Työntekemisessä tai työyhteisön kohtelussa Alionaa kohtaan ei ole ollut eroa, onko työsopimus ollut solmittu Go Onin vai Dinairin kanssa. 

Go Onilta sain apua aina kun sitä tarvitsin, eikä kertaakaan jätetty apua antamatta. Sama pätee täällä Dinairilla. 

Aliona Dinair Oy

Dinairilla monipuolinen työ ja loistava työilmapiiri

Aliona on viihtynyt Dinairilla mainiosti, hän pitää monipuolisesta työstään ja kehuu työilmapiiriä. Hän pitää tärkeänä myös sitä, että työntekijöihin ja heidän työturvallisuuteensa panostetaan. 

Tärkeintä on kuitenkin loistava työilmapiiri. Tänne on todella mukavaa tulla joka päivä töihin – olipa työtehtävä mikä vaan, sitä tekee mielellään, kun nauttii olostaan ja töissä on kokonaisvaltaisesti hyvä olla. Esihenkilöiden ja kollegojen tukea ja apua on tarjolla aina, kun sitä tarvitsee, eikä tarvitse epäröidä voiko apua pyytää. 

Suomen kieltä Aliona ei vielä hallitse täydellisesti, mutta pystyy kommunikoimaan tarvittaessa myös suomeksi. Työpaikalla kielenä käytetään sekä suomea että englantia. Alkuvaiheessa oli tärkeää myös se, että perehdytys voitiin tehdä englannin kielellä. 

Esihenkilöt puhuvat hyvin englantia ja samoin nuoremmat työkaverit. Osan kanssa puhumme sitten myös suomea. Tilanne oli Dinairillekin varmasti aluksi erikoinen, että töihin tulee henkilö, joka ei osaa puhua suomea. 

Työssään Aliona tekee monipuolisesti erilaisia tuotannon tehtäviä kuten suodatinkankaidenleikkaamista, ompelemista, pakkaamista, kokoonpanoa. 

–  Kun uusi työntekijä tulee meille tuotantoon töihin, tehtävänä on yleensä tehdä aluksi yleisimpiä suodattimia. Siitä sitten edetään kokemuksen karttuessa erilaisiin haastavampiin erikoissuodattamiin. 

Go On vastuullinen tuki työntekijälle 

Kun puhe siirtyy Go Oniin ja Kouvolan yksikköön Alionan olemuksesta huokuu tyytyväisyys. 

– Aina kun tulee puhetta Go Onista, minulle tulee lämmin ja hyvä tunne. Kiteytettynä näen Go Onin vastuullisena, ammattimaisena, vahvana ja yhtenäisenä ryhmänä, joka on aina valmis auttamaan sinua. Kaikkien elämäntilanteet ovat tietysti aina erilaisia, mutta sen voi sanoa, että jos on oikeasti halu päästä töihin, niin suosittelen hakeutumaan Go Onin listoille, Aliona päättää.  

Aloita työnhaku nyt, tutustu avoimiin työpaikkohin!

 

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.