EtusivuAjankohtaistaLahden kaupunki seuraa ja kehittää henkilöstönsä työhyvinvointia

Asiakastarinat20.12.2023

Lahden kaupunki seuraa ja kehittää henkilöstönsä työhyvinvointia

Feelbackin ja Lahden kaupungin tutkimusyhteistyö työhyvinvoinnin mittaamisessa on jatkunut jo useamman vuoden. Lahden kaupungin työhyvinvointipäällikkö Päivi Maisonlahden kertoi meille, miten yhteistyö Feelbackin kanssa on heidän näkökulmastaan toiminut. 

Kerro hieman roolistasi organisaatiossa?

Olen Lahden kaupungin työhyvinvointipäällikkö Päivi Maisonlahti. Ydintehtäviini kuuluvat työhyvinvoinnin edistäminen, seuranta ja kehittäminen. 

Päivi Maisonlahti, Lahden kaupungin työhyvinvointipäällikkö

Päivi Maisonlahti, työhyvinvointipäällikkö, Lahden kaupunki

Minkälaista yhteistyötä olette tehneet Feelbackin kanssa? 

Feelback toteuttaa meille työhyvinvointikyselyitä kahden vuoden välein. Aiemmin tämä oli meidän perusrytmi, mutta Feelbackin myötä olemme ottaneet mukaan väliaikoina tehtävät henkilöstöpulssimittaukset. Näin aikaväli tiedon keräämisessä ei nouse liian pitkäksi ja mahdollisiin työhyvinvointiin vaikuttaviin kysymyksiin pystytään reagoimaan nopeasti ja jouhevasti. Lisäksi työhyvinvointikyselyistä oli noussut esille esihenkilötyön kuormittavuus ja tämän johdosta otettiin käyttöön esihenkilöiden työhyvinvointikyselyt. 

Millaista hyötyä yhteistyöstä Feelbackin kanssa on ollut?

Feelbackin kanssa aloitettu jatkuva työhyvinvoinnin seuranta on tuonut meille tarkennetun tiedon työhyvinvoinnin tilasta. Käytännössä tiiviimpi tiedon keräämisen rytmi on nostanut esille tarkempia aiheita ja niihin on pystytty reagoimaan myös nopeammin.

Isossa roolissa on ollut Kompassi-alusta, mistä tietoa voidaan hyödyntää milloin vain. Feelbackin asiantuntijoiden johdolla käytiin alustan käyttöä läpi ja erityisesti opeteltiin tulkitsemaan saatua tietoa. Kompassi-alustalle lisätyn tulostusmahdollisuuden myötä muuttui tiedon hyödyntäminen nopeaksi ja suoraviivaiseksi myös työyhteisöjen sisällä – nyt esihenkilöiden on helppoa tulostaa tarvittavia tietoja vaikkapa digitaaliseen pdf-muotoon ja lähettää työntekijöille.

Useat Feelbackin kanssa kerättävät tiedot ovat samalla myös kaupungin strategiaan kirjattuja mittareita. Esimerkiksi strategiaan on kirjattu kehote kannustaa uuden oppimista ja tämä uuteen oppimisen kannustaminen kuuluu myös esihenkilöiden tehtäviin. Kun toteutumaa nyt myös mitataan saadaan ymmärrystä strategian toteutumisesta käytännössä.

Hyvä esimerkki toimivasta mittarista on ollut NPS, jossa tapahtuvat heilahtelut kertovat nopeasti mahdollisista ongelmista työyhteisössä. Esimerkiksi NPS:n tipahtaminen yhdessä vaiheessa -70 paikkeille (asteikko -100 – + 100), alettiin syytä tutkia ja havaittiin johtamisongelma. Tähän reagoitiin nopeasti ja tehtyjen muutosten myös mittarit palasivat plussalle ja mikä tärkeintä, myös työn tekeminen muuttui jälleen miellyttäväksi.

On myös ollut hienoa, miten vakiokysymysten lisäksi Feelbackin kyselyihin on voitu räätälöidä omia lisäkysymyksiä. Olemme niiden avulla pystyneet pureutumaan ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten esimerkiksi koronaan, eettisyyteen sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen työyhteisössä. Seuraavaksi on tulossa liikuntaan liittyvä lisäkartoitus. Joskus näistä räätälöidyistä kysymyksistä syntyy myös pysyviä aihioita, kuten on käynyt tasa-arvo ja yhdenvertaisyys -kysymyksen kohdalla, joka kulkee nyt jatkuvana osana työhyvinvoinnin seurannassa.

Päivi Maisonlahti tiivistää yhteistyön Feelbackin kanssa seuraavasti,

“Feelback on tuonut työhyvinvoinnin seurantaan mukaan tiiviimmän tiedon saannin rytmin siten, ettei se kuitenkaan rasita meitä liiallisesti. Selvittävää tietoa saadaan kerättyä erittäin tarkasti aiheeseen pureutuen ja tiedon hyödyntäminen on nopeaa Kompassi-alustan kautta.”

 

 

Lue lisää henkilöstötutkimuksen toteutuksesta ja nopeasyklisestä henkilöstöpulssista! 

Tutustu myös Feelback Kompassi-raportointiympäristöön.

Ota askel kohti vahvempaa henkilöstökokemusta.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

 

 Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.