EtusivuAjankohtaistaKolme faktaa sekä usein toistuva myytti vuokratyöstä

Uutiset25.01.2024

Kolme faktaa sekä usein toistuva myytti vuokratyöstä

Onko vuokratyö pelkkää pätkä- tai keikkatyötä? Paljonko vuokratyössä maksetaan palkkaa ja onko palkkaus reilu? Millainen on työsopimus vuokratyösuhteessa?

Vuokratyön tekeminen herättää paljon keskustelua edelleen, vaikka sadat tuhannet ihmiset tekevät jatkuvasti ja tyytyväisinä vuokratyötä. Go On Raahen HR-asiantuntija Heidi Leppäkari kokosi alle kolme tärkeää faktaa vuokratyöhön liittyen ja lopuksi selvitämme vielä erään tiukasti ihmisten mieliin jumiutuneen vuokratyömyytin todenperäisyyden.

FAKTA 1 – TYÖSOPIMUS TEHDÄÄN AINA KIRJALLISESTI TYÖNTEKIJÄN JA GO ONIN VÄLILLÄ

Vuokratyösuhteessa tehdään aivan tavallinen kirjallinen työsopimus, jossa määritellään työsuhteen ehdot: noudatettava työehtosopimus, työajat, palkkaus, lisät, lomat sekä sopimuksen voimassaoloaika. Vuokratyö voi olla koko- tai osa-aikaista sekä vakituista tai määräaikaista riippuen tilanteesta. Sopimus on yhtä pitävä kuin muissakin työsuhteissa.

– Vuokratyön etuna on kuitenkin se, että jos työntekopaikan työtarve on päättymässä niin meillä on mahdollisuus löytää sinulle uusia haasteita muista asiakasyrityksistämme. Selustasi on siis paremmin turvattu kuin ”perinteisessä” työsuhteessa, toteaa Heidi Leppäkari.

FAKTA 2 – VUOKRATYÖNTEKIJÄN PALKKA EI EROA TAVALLISTEN TYÖNTEKIJÖIDEN PALKASTA

Me Go Onilla maksamme vuokratyöntekijöille aina vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja TES määrittelee minimin – ylärajaa ei ole. Lähtökohtana on se, että työntekijä saa palkkaa osaamisensa ja taitojensa mukaisesti. Lisät ja lomakorvaukset maksetaan niin ikään aina työehtosopimuksen mukaisesti.

Vuokratyöntekijän palkasta ei vähennetä mitään ”ylimääräisiä kuluja”, vaan asiakas maksaa meille erikseen siitä, että saa meidän kauttamme hyviä työntekijöitä. Saat siis saman palkan kuin suoraan yrityksen kirjoilla työskentelevä.

FAKTA 3 – ET EDES HUOMAA, KUN VUOKRATYÖNTEKIJÄ PALVELEE SINUA

Usein asiakasyrityksemme haluavat joustavuutta työntekijöiden rekrytointiin tai eivät itse ehdi hoitamaan rekrytointiprosessia. Henkilöstövuokrauksen kautta on myös helpompi rekrytoida työntekijöitä kausityöhön. Vuokratyöntekijöitä käytetään lähes kaikilla aloilla ja tavallinen kuluttaja ei edes tiedä kohtaavansa vuokratyöntekijän.

Vuokratyöntekijät pukeutuvat samoihin työvaatteisiin ja usein heillä on myös samat henkilöstöedut. Ainoa ero on, että työsuhde on tehty vuokratyöyrityksen kanssa ja palkka tulee sitä kautta.

nainen istuu työpöydän ääressä

Go On Raahen HR-asiantuntija Heidi Leppäkari

Aloita työnhaku nyt, tutustu avoimiin työpaikkohin!

 

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.