EtusivuAjankohtaistaKansainväliset työntekijät takaavat toiminnan jatkuvuuden Suomen Tuoretukku Oy:ssä

Asiakastarinat23.01.2024

Kansainväliset työntekijät takaavat toiminnan jatkuvuuden Suomen Tuoretukku Oy:ssä

Suomen Tuoretukku Oy on jo vuosikymmeniä Tampereella toiminut vihannestukkualan perheyritys. Yrityksen varastotilat, vihannesleikkaamo ja myyntikonttori sijaitsevat Tampereen Sarankulmassa. Suomen Tuoretukun tarjoamat hedelmät, juurekset ja vihannekset tulevat satokauden mukaan aina suoraan sekä koti- että ulkomaisilta lähiviljelijöiltä ja luotettavilta tavarantoimittajilta. Yritys toimittaa asiakkailleen valmiiksi leikattuja, säilöntäaineettomia hedelmiä ja vihanneksia erikokoisissa pakkauksissa. 

Sukupolvenvaihdoksen kokenutta yritystä luotsaavat nykyisin yhdessä sisarukset Janne ja Sirke Savola. Janne, entinen metallimies, nykyinen vihannesmies, toimii yrityksen toimitusjohtajana ja pääkaupunkiseudulta paluumuuttanut Sirke keskittyy ostoihin, taloushallintoon ja henkilöstöhallintoon. 

Go On ja Suomen Tuoretukku Oy ovat tehneet yhteistyötä nyt muutaman vuoden ajan

Tällä hetkellä yritys työllistää Go Onin kautta seitsemän työntekijää. 

− Yhteistyö Go Onin kanssa on ollut sujuvaa alusta lähtien. Meille yrittäjinä on tärkeää, että hommat hoidetaan sovitusti, ihmisistä huolehditaan ja palkat maksetaan työehtosopimusten mukaan. Rekrytointifirman käyttäminen vapauttaa meidän aikaamme yrityksen päivittäisten asioiden pyörittämiseen, kun Go Onin kautta hoituu rekrytointien lisäksi myös esimerkiksi palkkahallinto ja työterveys, Janne Savola kertoo. 

− Luotamme rekrytoinneissa Go Onin henkilöstön ammattitaitoon. Go Onilla on laajat verkostot ja tieto, millainen työntekijä meille sopii ja millä nimikkeellä sopivaa tekijää kannattaa hakea. Me olemme pieni firma, niin täällä saa ja annetaan mahdollisuus tehdä kaikkea. Se on ihanaa, että löydetään sellaisia tekijöitä, jotka ovat valmiita kokeilemaan uutta, Sirke Savola lisää. 

GoFeel-henkilöstöpulssi on iso plussa 

Savolat toivovat, että yrittäjien kiireisestä arjesta huolimatta olisi enemmän aikaa jutella työntekijöiden kanssa. 

− Meille on tärkeää tietää, miten työntekijämme voivat tai onko heillä huolia, murheita tai toiveita. Voisimmeko parantaa tai onko jotain, johon voisimme kiinnittää enemmän huomiota. Yrittäjän arki on usein niin hektistä, että monesti minun ja Jannen päivät näyttäytyvät työntekijöille pelkkänä paikasta toiseen juoksuna, Sirke harmittelee. 

Go Onilla henkilöstön hyvinvointia mitataan GoFeel-henkilöstöpulssilla. Kerran kuukaudessa mitattava pulssi kertoo työnantajalle ajantasaisen käsityksen henkilöstökokemuksesta. Asteikolla 1–5 Suomen Tuoretukku on saanut työntekijöiltään arvosanaksi 4.28, mikä on erinomainen tulos.  

− Henkilöstöpulssista voi antaa Go Onille todella ison plussan. Sen avulla meidän on mahdollista saada dataa myös siitä, miten työntekijöillämme menee ja miten he viihtyvät töissä, Janne toteaa.  

”Välillä selitetään käsillä, ellei yhteistä kieltä ole” 

Go Onin kautta Suomen Tuoretukulla työskentelevät seitsemän työntekijää tulevat Suomen lisäksi muun muassa Nepalista ja Filippiineiltä. 

Kansainvälinen rekrytointi on ollut meillä merkittävässä roolissa. Olemme saaneet vihannesleikkaamoon työntekijöitä ja pystyneet turvaamaan toiminnan jatkuvuuden. Meille kaikki työntekijät ovat tärkeitä ja saman arvoisia, ei ole merkitystä, mitä kautta heidät on palkattu. Kaikki työntekijämme tekevät tärkeää työtä, Sirke kertoo. 

Savolat myöntävät, että kansainvälisten työntekijöiden palkkaaminen pohditutti aluksi. Suurimpana huolena nousivat etukäteen haasteet yhteisestä kielestä ja siitä, miten helppoa vieraskielisen on ymmärtää annettuja ohjeistuksia ja sopeutua työyhteisöön.  

Se on kuitenkin hyvä, että meillä kaikki suhtautuvat avoimesti ja ovat innokkaita oppimaan. Välillä näytetään tai selitetään käsillä, ellei yhteistä kieltä ole. Huomioimme ilmeet ja eleet, koska kaikella on merkitystä kommunikoinnissa, Janne kertoo. 

− Mitä voisimme vielä enemmän painottaa työntekijöille, on se, että jos he tarvitsevat suomen kielen opiskelutukea tai mitä tahansa apua kielen kanssa, niin olemme valmiita auttamaan siinä. Esimerkiksi nepalilainen työntekijämme käy suomen kielen kursseilla ja puhuu jo kieltä. Olemme miettineet, että olisi kiva, jos esimerkiksi kahvihuoneessa olisi työntekijöiden lähtömaiden liput. Se olisi tapa kunnioittaa heidän kotimaataan ja lähtötilannetta, mistä he ovat tänne tulleet, Sirke jatkaa. 

Go On toimii ympäri Suomea palvellen eri toimialojen yrityksiä. Tavoitteemme on aito henkilöstökumppanuus, jolla helpotamme asiakkaidemme arkea.

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.