EtusivuAjankohtaistaHR-johdon haasteet ja painopisteet 2023 -tutkimus

Feelback tutkimuspalvelut05.11.2023

HR-johdon haasteet ja painopisteet 2023 -tutkimus

Feelback -tutkimuspalvelut teki syksyllä 2023 tutkimuksen HR-johdon haasteista ja painopistealueista.

Tutkimukseen osallistui 126 HR-päättäjää, joista 104 haastateltiin puhelimessa ja 22 vastasi sähköiseen kyselyyn.

 

Hybridityön vaikutus johtamiskulttuuriin

Hybridityö on saavuttanut merkittävän jalansijan yritysmaailmassa. Tutkimuksen mukaan lähes 87 % yrityksistä on siirtynyt hybridityöhön, jossa työskennellään sekä etänä että toimistolla. Hybridityön vahva esiinmarssi haastaa yrityksiä uudistamaan esihenkilötyön ja johtamisen kulttuuria vastatakseen uuden työskentelytavan tuomiin haasteisiin.

Hybridityössä korostuu ihmiskeskeinen johtajuus. Esihenkilön tulee olla aidosti läsnä, vaikka hän olisi kilometrien päässä tiimistään. Aitous, empatia ja sopeutumiskyky ovat avainsanoja, jotka nousevat esille, kun puhutaan onnistuneesta esihenkilötyöstä. Tässä kontekstissa tiimien tunnelman ylläpitäminen ja jokaisen tiimin jäsenen tarpeiden tunnistaminen on elintärkeää.

graafit HR-johdon haasteet ja painopisteet tuloksista

Digitalisaatio avuksi

Digitalisaatio tarjoaa välineitä suoritusten johtamiseen ja palautteenantoon. Monet yritykset hyödyntävät digitaalisia työkaluja kootakseen ja analysoidakseen tietoa, esimerkiksi työntekijöiden suorituskyvystä, projektien edistymisestä ja tiimin dynamiikasta. Tietopohjainen johtaminen auttaa yrityksiä tekemään perustellumpia päätöksiä.

Osaamisen kehittäminen tärkeä painopistealue

Lisäksi tutkimuksessa nousi esiin muita keskeisiä HR-johdon painopisteitä vuodelle 2023. Osaamisen kehittäminen erottui yhtenä keskeisenä teemana. Tiedetään, että osaamisen siirtäminen ja säilyttäminen ovat avainasemassa. Yritysten ja oppilaitosten välinen yhteistyö koetaan erityisen merkittävänä osaajien ja yritysten yhdistämisessä. Tutkimuksessa kävi ilmi, että osaamisen sekä johtamisen ja esihenkilötyön kehittäminen ovat kummatkin keskeisimmät tekijät, joilla vaikutetaan oleellisesti henkilöstökokemuksen ja organisaation kehittämiseen. Muita tärkeitä painopistealueita HR-johdolle olivat rekrytointi ja halutun työvoiman saatavuus.

Työntantajakuvan hyödyntäminen, vastuullisuustyö vasta alussa

Yritykset kokevat myös, että työnantajamielikuvan kehittäminen on keskeistä halutun työvoiman houkuttelemisessa. Sosiaalinen media, verkostot ja henkilökohtaiset suhteet ovat työkaluja, joilla yritykset pyrkivät näkymään houkuttelevana vaihtoehtona potentiaalisille työntekijöille.

Vastuullisuus ja tiedolla johtaminen ovat vielä lapsen kengissä monissa yrityksissä, eivätkä ne nousseet tutkimuksessa keskeisiksi painopisteiksi. Todennäköistä kuitenkin on, että tulevina vuosina nämä teemat saattavat nousta entistä keskeisempään rooliin yritysstrategioissa.

Lisätietoja tutkimuksesta antaa Feelback tutkimuspalveluiden asiakkuusjohtaja Pekka Törrönen

puh. +358 40 762 3533, pekka.torronen@feelback.com

 

Jos haluat syventyä tutkimuksen tuloksiin tarkemmin, voit ladata tutkimusraportin tästä.

 

Ota askel kohti vahvempaa henkilöstökokemusta.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

 

 Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.