EtusivuAjankohtaistaGo On Jyväskylän Mira Perttula on unelmatyössään: ”Työ kehittää minua toimeksianto kerrallaan”

Työntekijätarinat03.01.2024

Go On Jyväskylän Mira Perttula on unelmatyössään: ”Työ kehittää minua toimeksianto kerrallaan”

Go On Jyväskylän Mira Perttulalle ura rekrytoinnin parissa on jatkuvaa uuden opettelua. Viidentoista henkilöstöpalvelualalla vietetyn vuoden aikana Mira on päässyt tutustumaan lukemattomiin erilaisiin yrityksiin, toimialoihin ja työtehtäviin. 

−Onnistunut rekrytointitoimeksianto vaatii paljon itseopiskelua. Toimeksiannon saatuani perehdyn itse kattavasti yritykseen, yrityksen toimialaan ja haettavaan työtehtävään. Haastattelutilanteessa en puhu ehdokkaalle mistään, mistä en itse tiedä tarpeeksi. Olen etsinyt tietoa muun muassa laivoissa käytetyistä rikkipesureista, sillä tämä oli minulle täysin uusi asia, kun toimeksianto tuli eteen. 

Go On on ketterä organisaatio, paikallinen ja asiakasta lähellä

Mira on lähtöisin Etelä-Karjalasta, Imatralta ja uransa henkilöstöalalla hän on aloittanut Helsingissä myynnin tehtävissä 2007 ja tie on vienyt Pirkanmaalle ja sitten Keski-Suomeen, jossa Go On Jyväskylässä Mira on työskennellyt reilun vuoden ajan rekrytointi- ja HR-päällikkönä. Vaikka päätoimialue onkin Keski-Suomi, Mira saa edelleen satunnaisia toimeksiantoja myös Pirkanmaalta. 

− Kun on toiminut pitkään Pirkanmaalla, myös yksittäisiä toimeksiantoja tulee edelleen vanhoilta tutuilta asiakkailta. 

− Go On tunnetaan laajalti Jyväskylässä, onhan siellä toimittu jo vuodesta 2008 lähtien. Sekä yritysasiakkailla että työnhakijoilla on Go Onista positiivinen mielikuva. Go On on ketterä organisaatio, paikallinen ja asiakasta lähellä. Kaikki nämä ovat minulle työssäni tärkeitä arvoja. 

Olen valmiina kääntämään kaikki kivet ja kannot, että toimeksianto saadaan maaliin, enkä luovuta helposti

Omassa työssään Mira kokee tärkeäksi sen, että työnkuva on monipuolinen ja hänellä on mahdollisuus vaikuttaa itse työhönsä. 

− Hoidan itse suorarekrytointeja, eli hoidan hakuprosessin alusta loppuun alkaen speksauspalaverista ja päättyen jälkihoitoon, jossa ilmoitan ei kiitokset hakijoille, jotka eivät edenneet hakuprosessissa. Työhöni kuuluu myös myynnillistä tekemistä, eli asiakastapaamisia, hoidan vanhoja asiakkuuksia ja teen aktiivisesti uusasiakashankintaa. Minulla on myös työnohjauksellinen rooli neljän HR-asiantuntijan tiimissämme. Esimerkkipäiväksi käy hyvin tämä maanantai: olen aamuyhdeksästä lähtien hoitanut haastatteluita ja pari asiakaspalaveria, kuten ehdokasesittelyn asiakkaalle suorahaun-toimeksiannossani. 

Työssään Mira asettaa itselleen korkeat laatuvaatimukset. Ihmisten kanssa toimiminen on hänelle luontaista ja muun muassa haastattelutilanteissa Mira pyrkii luomaan välittömän ja rennon ilmapiirin, jotta haastattelu sujuu mahdollisimman luontevasti ja soljuvasti. Etenkin myynnin rekrytoinneissa Miran oma myyntitausta nousee esiin vahvuutena.  

− Pidän itseäni omistautuneena ja periksiantamattomana. Yrittäjähenkisesti teen kaikkeni jokaisen minulle annetun toimeksiannon eteen aina asiakas edellä. Olen valmiina kääntämään kaikki kivet ja kannot, että toimeksianto saadaan maaliin, enkä luovuta helposti. 

− Olen kiitollinen kaikista toimeksiannoista, mutta etenkin myynnin rekrytoinnit ovat sydäntä lähellä, nautin haastatella myyjiä. Voin kysyä haastattelussa esimerkiksi, miten saat tsempattua itseäsi tilanteessa, kun olet koko päivän soitellut tarjousten perään ja tulee päivän viides kieltävä vastaus. Pystyn käymään myynnin näkökulmasta haettavaa tehtävää ja sen vaatimuksia tarkemmin läpi ja arvioimaan ehdokkaan soveltuvuutta myynnin tehtäviin ja haettavaan positioon. Asiakas ja haastateltava saavat enemmän tästä irti, kun haastattelija on itsekin myynnin ammattilainen. Viime vuosina olen rekrytoinut myös säännöllisesti taloushallinnon osaajia, ja tämä on myös toinen lemppariryhmä! 

 

Työ motivoi ja kehittää minua toimeksianto kerrallaan

Pitkään uraan mahtuu onnistumisten lisäksi myös haasteita ja vaikeuksien kautta muodostuneita voittoja. Eräs Miran uran mieleenpainuva rekrytointi oli lääketehtaan vastuunalainen johtaja. 

− Tämä on haastava profiili, kaikki potentiaaliset ihmiset ovat jo valmiiksi näissä tehtävissä. Vähän itseänikin jännitti, miten tässä tulee käymään, mutta se meni onnistuneesti maaliin. Se onnistumisen tunne haastavassa rekrytoinnissa oli sellainen, mitä en unohda ikinä. 

Ellet olisi henkilöstöpalvelualalla, mikä olisi toinen unelma-ammattisi?  

− En halua tehdä mitään muuta, olen joka päivä iloinen, kun pääsen tekemään näitä töitä. Teen unelmatyötäni enkä tiedä, mitä muutakaan haluaisin tehdä. Uskon, että se näkyy ulospäin myös asiakkaalle. Työ motivoi ja kehittää minua toimeksianto kerrallaan. Mikä tahansa toimeksianto voi tulla eteen, sitten kääritään hihat ja lähdetään optimistisesti hakua toteuttamaan, ajatuksena vain, että tämä hoidetaan maaliin. 

Keski-Suomen alueella sinua palvelee Go On Jyväskylän  HR-asiantuntijat!

 

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.