EtusivuAjankohtaistaGo On Akatemia vauhdittaa työn aloittamista Maustajalla

Asiakastarinat12.12.2023

Go On Akatemia vauhdittaa työn aloittamista Maustajalla

Maustaja logo

 

 

 

 

 

 

Go On Akatemiassa vuokratyöntekijän perehdytys sujuu kouluttamiseen suunnatussa verkkoympäristössä.

Palvelua käyttää Pohjoismaiden suurin ja maailman pohjoisin elintarvikkeiden sopimusvalmistaja Maustaja Oy. 

Henkilöstön verkkoperehdytys helpottaa töiden aloittamista

Go On Akatemia eli digitaalinen oppimisympäristö sopii työntekijän yleisperehdytykseen sekä työpaikan, tehtävien ja asiakaskohtaamisten perehdytykseen. Työntekijällä on perehdytyksen jälkeen ymmärrystä työnantajan toiminnasta ja tulevista työtehtävistä. Tarvittaessa työntekijän osaamista voidaan testata erilaisilla testeillä. 

Verkkoympäristöön voi ladata yrityksen henkilöstöoppaan, työohjeita- ja opasteita, videoita, kuvia ja muuta työntekijän nopeaan aloitukseen ja suorituskykyyn liittyviä materiaaleja. Maustajan perehdytyskokonaisuuteen on digitalisoitu yrityksen noin 25–30 -sivuinen henkilöstö- ja perehdytysopas kaikilla digitaalisilla päätelaitteilla toimivaksi verkkokoulutukseksi. Verkkokoulutus sisältää tekstiä, infografiikkaa, kuvia sekä videoita. 

 – Käytännössä kaikki vuokratyöntekijät tulevat digitaalisen perehdytysympäristön kautta töihin meille. Suurin osa uusista työntekijöistä on meillä ainakin aluksi vuokratyöntekijöinä, henkilöstöpäällikkö Jari Partanen Maustajalta kertoo. 

Verkkoperehdytys nopeuttaa työntekijän työn aloittamista, sillä Go On Akatemiassa saa hyvät perustiedot jo ennen työn aloittamista. 

 – Perehdytyksestä saa hyvän mielikuvan siitä, minkälaiseen työhön ja työpaikkaan työntekijä on tulossa – sekä työhön liittyvät perusasiat esimerkiksi siitä, mitä häneltä odotetaan, ja että minne ja mihin aikaan pitää saapua. Toki mekin kierrätämme edelleen uuden työntekijän tehtaalla, esitelemme paikat ja vaikkapa työhön liittyvät mahdolliset riskit. Työntekijän kanssa jutellessa on kuitenkin usein ilmennyt, että hän tietää perehdytyksen ansiosta jo monet seikat työpaikastamme, Partanen kertoo. 

Testejä ja kysymyksiä voi käyttää sekä tehostamaan että inspiroimaan oppimista, mutta myös testaamaan asian ymmärrystä. Työntekijälle suunnatut testit ja kokeet voidaan rakentaa siten, että työntekijä voi aloittaa työt vasta, kun hänellä on hyväksytty suoritus testistä. Myös Maustaja on kokenut testit toimiviksi. 

 – Järjestelmään jää merkintä, jos jotain osa-aluetta ei ole suoritettu. Silloin voimme kysyä työntekijältä sen syytä. Kysymykset on muotoiltu niin, että niihin pitää perehtyä, niitä pitää pohtia ja ajatella. 

Testaamista käytetään etenkin perehdytysvaiheen kriittisissä sisällöissä. Näitä ovat esimerkiksi työturvallisuusasiat ja elintarvikealan yritysten työhygieniaa koskevat ohjeet. 

 – Hygieniasäännöt ovat meille kaikkein tärkeimpiä. Yksi esimerkki kysymyksistä liittyy esineiden tuontikieltoon. Siinä kysytään, mitä esineitä saa kantaa, kun työntekijä saapuu tuotantoympäristöön. Vaihtoehtoina voi olla vaikkapa kaulakoru, sormus ja lävistys. Näkyvillä olevia koruja ei saa olla, mutta lävistys ei ole ehdoton este. Napakorutkin ovat vaatteiden alla piilossa, Jari Partanen sanoo. 

 

Verkko-oppimista käytetään myös sisäiseen koulutukseen

Maustaja Oy käyttää hyvien kokemusten vuoksi verkko-oppimista nyt myös sisäisesti. Go On Akatemian yhteyteen heille on rakennettu oma Maustaja-opisto.  

– Meidän koko henkilöstömme käy jatkossa useampia verkkoperehdytyskursseja esimerkiksi hygienia-asioista ja turvallisuudesta. Teemme vuorotyötä, joten meillä on luonnollisesti vaikea järjestää koko porukalle fyysisiä koulutuksia. Verkkoympäristö auttaa tässäkin, Maustajan henkilöstöpäällikkö Jari Partanen sanoo. 

Partanen antaa kiitosta verkkoympäristölle, jonka ulkoasu on visuaalisesti miellyttävä ja se on myös helppokäyttöinen. Hän uskoo, että visuaalisuus edesauttaa innostusta perehtyä järjestelmään. 

 – Go On Akatemia on pedagogisesti ja järkevästi rakennettu, jolloin se auttaa oppimista. Me taas työnantajina näemme raportit ja tilastot selkeällä tavalla, sanoo Partanen. 

”Olemme toimineet Maustaja Oy:n kumppanina henkilöstöasioissa jo vuosia ja he lähtivät rohkeasti kokeilemaan meidän uutta palvelua – Go On Akatemiaa. Hyöty on ollut molemminpuolinen, koska näin myös me rekrytoijat pääsemme pintaa syvemmälle asiakasyrityksen toimintaan ja pystymme palvelemaan heitä entistä paremmin”, kertoo Go On Oulun yksikönjohtaja Juha Lämsä. 

GO ON AKATEMIA 

Go On -vuokratyöntekijät perehdyttävä verkkopalvelu 

 • Soveltuu myös yrityskohtaiseen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen sekä nykyisten työntekijöiden kouluttamiseen 
 • Nopea ja tehokas tapa kouluttaa ja perehdyttää 
 • Toimii verkossa kaikilla laitteilla 

HYÖDYT TYÖNANTAJALLE? 

 • Työntekijä perehtyy työnantajaan ja/tai työtehtäviin jo ennen työn aloittamista 
 • Vähentää perehdytystoiminnan tarvetta työpaikalla 
 • Tehtävillä ja kokeilla voidaan varmentaa työntekijän osaaminen 
 • Luo työntekijälle mielikuvaa tulevasta työpaikasta 
 • Vakioi perehdytysprosessin 

MITÄ HYÖTYÄ TYÖNTEKIJÄLLE? 

 • Pääsee tutustumaan työnantajaan ja/tai työtehtäviin jo ennen työn aloittamista 
 • Saa mielikuvan tulevasta työpaikasta ja työnantajasta 
 • Poistaa turhia epävarmuustekijöitä ennen työn aloittamista ja sen aikana 
 • Pääsee kertaamaan asioita 24/7 millä tahansa päätelaitteella 

Go On toimii henkilöstökumppanina laajalle joukolle yrityksiä.

Paikalliset yrittäjämme palvelevat ympäri Suomea myös henkilöstövuokrauksessa, avainhenkilöiden suorahauissa sekä muutosturvavalmennuksissa. 

 

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.