EtusivuAjankohtaistaFisnik Arllati yllättyi suomalaisista: ”Ihmiset tuntuvat onnellisilta jopa töissä!”

Työntekijätarinat12.12.2022

Fisnik Arllati yllättyi suomalaisista: ”Ihmiset tuntuvat onnellisilta jopa töissä!”

Fisnik Arllati

Kosovolainen Fisnik Arllati on ehtinyt tutustua jo useampaan Go Onin yksikköön. Hän aloitti kokin työt kesällä 2022 Savonlinnassa Go On Seinäjoella, vietti talven Lapissa Go On Rovaniemen tiimissä ja suuntaa kesäksi Go On Kalajoen yksikköön. Rovaniemen toimistolla jo kovasti odotellaan tulevaa talvea, jolloin Fisnik palaa takaisin pohjoiseen. Myös Fisnik jakaa kiitosta Rovaniemen toimiston suuntaan, etenkin Anna Rinnekalliolle, joka auttoi häntä sopivan työn löytämisessä Rovaniemeltä. 

— Pääsyy, miksi lähdin Suomeen, oli varmistaa toimeentulo perheelleni. Minulla on vaimo ja kaksi pientä lasta. Go On Seinäjoen asiakkuuspäällikkö Anita Koskinen auttoi minua tekemään haaveestani totta. Hänen ansiostaan olen nyt Suomessa, Fisnik hehkuttaa. 

— Koin kesällä Savonlinnassa lukemattomia hienoja asioita. Tiesin etukäteen Suomesta sen, mitä olin lukenut lehdistä tai nähnyt televisiosta. Suomi on sivistynyt, puhdas, rauhallinen ja turvallinen maa, jossa asuu iloisia ja ystävällisiä ihmisiä, valmiina auttamaan ketä tahansa. 

Suomi on sivistynyt, puhdas, rauhallinen ja turvallinen maa, jossa asuu iloisia ja ystävällisiä ihmisiä, valmiina auttamaan ketä tahansa. 

Ihmiset Suomessa tuntuivat onnellisilta jopa töissä

Kun Fisnik lähti Suomeen, perhe jäi Kosovoon. Fisnikin tavoitteena on tuoda perheensä Suomeen, kunhan hän löytää työn, jonka avulla voi elättää perheensä. Muuttaminen vieraaseen maahan ilman ystäviä oli vaikeaa, mutta Fisnik yllättyi nopeasti siitä, etteivät suomalaiset olleetkaan stereotyyppisen juroa ja hiljaista metsäkansaa. 

— Ihmiset Suomessa tuntuivat onnellisilta jopa töissä. Siellä ei ollut mitään ongelmia tai viivytyksiä, vaan kaikki auttoivat toinen toistaan. Uskon, että ammatillinen onnistumiseni näissä kahdessa kaupungissa johtui juuri tästä sosiaalisesta ymmärryksestä sekä tietysti etukäteen saamastani perehdytyksestä, Fisnik nauraa ja kehaisee samalla suomalaista työkulttuuria. 

Myös ystävystyminen paikallisten ja muiden kansainvälisten työntekijöiden kanssa sujui Fisnikiltä hyvin ja hän pääsi tutustumaan paremmin Suomeen yhdessä uusien ystäviensä kanssa. Kollegat ja ystävät auttavat myös kestämään koti-ikävän ja yksinäisyyden. 

Pohjoisen luonto ja revontulet lumoavat

— Kaikki tietävät, että Suomi on kaunis maa, jossa on lukemattomia järviä ja uskomattomia maisemia. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt suomalaisten ystävällisyydestä niin Savonlinnassa kuin Rovaniemelläkin. Sain nopeasti ystäviä, joiden kanssa kävimme yhdessä lenkillä, pelasimme, kävimme kahvilla, laskettelimme ja kaikkea muuta.  

Fisnik jatkaa työntekoa Suomessa myös tänä vuonna. Ensimmäiseksi hän suuntaa jälleen uudelle paikkakunnalle, Kalajoelle, jonka jälkeen tarkoituksena olisi palata takaisin Rovaniemelle talvisesonkiin. 

— Tulevana kesänä odotan olevani entistä parempi työssäni ja kehittyväni ammatillisesti. Aion myös laajentaa sosiaalista piiriäni ja olla hyvä esimerkki jokaisessa työssäni, mitä teen Suomessa, Fisnik kertoo ylpeänä. 

Mieleenpainuvinta Suomi-kokemusta Fisnikin ei tarvitse kauaa miettiä. Pohjoisen luonto ja revontulet lumosivat myös hänet. 

— Unohtumattomin kokemukseni Suomessa oli ehdottomasti poroajelu Rovaniemellä ystävieni kanssa. Olimme lähellä kaunista, metsän ympäröimää järveä ja taivaalla loimusivat revontulet. Se hetki tuntui visiitiltä Eedenin puutarhaan. 

Tutustu avoimiin työpaikkoihin!

 

Avoimet työpaikat!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.