EtusivuAjankohtaistaFeelbackin 360-arviointi Gradian opiskelijoiden johtamistaitojen kehittämisen työkaluna

Asiakastarinat25.03.2024

Feelbackin 360-arviointi Gradian opiskelijoiden johtamistaitojen kehittämisen työkaluna

Ammattiopisto Gradia tuo kattavat koulutuspalvelut työelämä- ja yritysasiakkaiden saataville. Painopisteinä ovat oppisopimuskoulutus, yrittäjyyden edistäminen sekä kansainvälinen koulutustoiminta. Ammattiopisto Gradia toimii yhdeksällä kampuksella Jyväskylässä, Jämsässä ja Lievestuoreella, sen palkkalistoilla on lähes 900 henkilöä ja noin 20 000 opiskelijallaan Gradia on yksi Suomen suurimmista ammatillisista oppilaitoksista.

Gradia on käyttänyt Feelbackin 360-arviointia johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon tähtäävien opiskelijoidensa esihenkilötaitojen kartoittamisessa.

Tarkemmin aiheesta kertoo Gradian yrittäjyyden ja johtamisen lehtori Jukka Miettinen.

Kerro hieman itsestäsi ja roolistasi Gradiassa?

Tulin taloon yli 20 vuotta sitten vakuutusmaailmasta. Tarkoitus oli tehdä sellainen vuoden keikka, mutta kuten usein käy, sille tielle jäin. Aluksi koulutin rahoitus- ja vakuutusalan ammattitutkintoon johtavassa koulutusohjelmassa, ja sitä kautta päädyin johtamisen opettajaksi ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Toimenkuvaani kuuluu myös liiketoiminnan alalla opettaminen.

Jukka Miettinen Gradia ammattiopisto

Jukka Miettinen, yrittäjyyden ja johtamisen lehtori, ammattiopisto Gradia

Miten Feelback valikoitui kumppaniksenne?

Yhteistyömme alkoi vuonna 2023 ja se lähti tarpeestamme kehittää omaa 360-arviointiamme. Lähdin tutkimaan alan palvelutarjontaa ja perusteellisen kartoituksen kautta, Feelback valikoitui kumppaniksemme. Vajaan vuoden verran olemme tehneet töitä yhdessä, ja kaikki on mennyt oikein hyvin.

Millaista yhteistyönne on käytännössä ollut?

Feelbackin 360-arviointi on ollut tärkeä työkalu opiskelijoillemme, heidän oman työnsä ja osaamisensa arvioinnissa. Feelback toi lujalla kokemuksellaan ja osaamisellaan tälle vahvan raamin; onhan heillä vankka kokemus oppilaitosyhteistyöstä, joten tällainen Gradian kaltainen toimintaympäristö oli heille tietyllä tapaa tuttu.

Olemme käyttäneet Feelbackin 360-arviointia johtamisen- ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa suorittaville opiskelijoillemme, ja tähän mennessä arvioinnin on tehnyt nelisenkymmentä henkilöä.

Millaiset ajatukset tähänastisesta taipaleestanne Feelbackin kanssa?

Heti ensimmäinen tapaaminen Feelbackin kanssa vakuutti ja antoi vahvan luottamuksen siihen, että heidän henkilökuntansa todella osaa hommansa. Sitä kautta tuli varmuus myös siitä, ettei meidän kannata itse toteuttaa tämän tason arviointia, vaan halusimme rinnalle osaavan kumppanin.

Yhteistyö on toiminut juuri niin kuin on sovittu. Olemme käyneet alusta asti aktiivisesti keskusteluja myös arvioinnin kehittämisestä entistä paremmin meidän tarpeitamme vastaaviksi.  Arvostamme kovasti Feelbackin aktiivista yhteydenpitoa ja tarvekartoitusta.

Kokemuksemme on, että 360-arviointi on kuin peili, josta opiskelijamme saavat konkreettista tietoa omasta johtamiskyvystään. Lisää syvyyttä arvioinnin hyödyistä saadaan sillä, että jokainen opiskelija purkaa arviointiprosessinsa itse tekemällään johtaja-analyysillä.

Miksi juuri Feelback?

Oppilaitoksille tämä Feelbackin 360 on kyllä ehdottoman hyvä työkalu opiskelijoiden  johtamistaitojen analyysiin. Isommassa kuvassa voin sanoa sen, että Feelbackin toimintatapa on ketterä ja heiltä saa juuri sellaista tietoa, mitä me haluamme. Lisäksi yritys on innokas kehittämään palvelujaan mahdollisimman hyvin asiakkaan tarpeita vastaavaksi. He toimivat myös proaktiivisesti, lähettämällä säännöllisesti lisäinformaatiota palveluistaan ja on tätäkin kautta aidosti aktiivinen osapuoli yhteistyön kehittämisessä ja syventämisessä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että yhteistyöllämme on myös tulevaisuutta ja ainakin me mielellämme sitä jatkaisimme. Kaikki on toiminut vähintäänkin odotetusti. Heidän lupaamansa data ja konsultaatio tulevat ajallaan ja laadukkaasti.

Aika näyttää, laajeneeko yhteistyömme myös muuhun Feelbackin palvelutarjontaan tulevaisuudessa.

ammattiopisto Gradia logo

Feelbackin 360-arviointi pähkinänkuoressa

Feelbackin tarjoama 360-arviointi on oikein toteutettuna erittäin tehokas tapa kehittää johtamista. Palautteen merkitys johtamistaitojen kehittämisessä on tunnistettu yhdeksi keskeiseksi kilpailukyvyn tekijäksi. Feelbackin kehittämät mittarit sekä huolellisesti suunniteltu 360-arviointiprosessi tarjoavat helpon ja luotettavan tavan avainhenkilöiden kehittämiseen.

Arviointi toteutetaan sähköisen palautteenkeruun avulla henkilön johdettavilta, kollegoilta ja esihenkilöltä sekä arvioitavalta itseltään. 360-arviointi tuottaa kattavan palautetiedon kaikilta tahoilta, jotka työskentelevät arvioitavan henkilön kanssa tiiviissä yhteistyössä.

 

Lue lisää 360-arvioinnista ja sen hyödyntämisestä johtamisen ja esihenkilötyön kehittämisessä.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

 Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.