EtusivuAjankohtaistaArmeijasta työelämään – Parhaat vinkit onnistuneeseen työnhakuun

21.05.2024

Armeijasta työelämään – Parhaat vinkit onnistuneeseen työnhakuun

Työnhaku voi olla jännittävä ja haastava vaihe elämän eri käännekohdissa, kuten armeijan jälkeen, ammattiin valmistuessa tai välivuotta viettäessä. Tässä viisi vinkkiä, jotka auttavat menestymään työnhaussa.

1. Tee huolellinen ansioluettelo ja työhakemus

Laadi selkeä ja kattava ansioluettelo (CV), jossa korostat olennaiset taidot ja kokemukset. Muista räätälöidä työhakemus jokaisen työpaikan mukaan, korostaen juuri niitä osa-alueita, joita työnantaja hakee. Kerro myös lyhyesti, miksi haet kyseistä työtä ja miten oma taustasi tukee yrityksen tavoitteita.

2. Hyödynnä verkostoja

Kerro ystäville, perheelle ja entisille kollegoille, että etsit töitä. Usein työpaikat löytyvät verkostojen kautta. Liity myös alan ammatillisiin järjestöihin ja ryhmiin sosiaalisessa mediassa, kuten LinkedInissä. Osallistu tapahtumiin ja seminaareihin, joissa voit kohdata mahdollisia työnantajia.

3. Valmistaudu hyvin haastatteluihin

Tutustu etukäteen työnantajaa ja valmistaudu vastaamaan yleisiin haastattelukysymyksiin. Harjoittele kertomaan itsestäsi ja motivaatiostasi selkeästi ja vakuuttavasti.

Mieti myös esimerkkejä aikaisemmista tilanteista, joissa olet käyttänyt keskeisiä taitojasi tai ratkaissut ongelmia.

4. Käytä eri työnhakukanavia

Hyödynnä monipuolisesti eri työnhakukanavia, kuten työpaikkasivustoja (esim. TE-palvelut, Monster, Duunitori), yritysten omia rekrytointisivuja ja sosiaalista mediaa.

Älä myöskään unohda perinteisiä menetelmiä, kuten avoimia hakemuksia ja käyntiä potentiaalisten työnantajien luona.

5. Ole joustava ja avoin

Ole valmis harkitsemaan erilaisia työmahdollisuuksia, myös määräaikaisia tai osa-aikaisia töitä. Ne voivat avata ovia pysyvämpiin työsuhteisiin ja tarjota arvokasta työkokemusta.

Ole avoin myös uusille oppimismahdollisuuksille ja harkitse lisäkoulutusta tai kursseja, jotka parantavat työllistymismahdollisuuksiasi.

Näiden vinkkien avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi löytää sopiva työpaikka ja edetä urallasi sujuvasti elämän eri vaiheissa.

Jos työnhaku herättää kysymyksiä, älä huoli, olemme apunasi! Olemme koonneet työnhaun työkalut yhteen paikkaan, Työnhakijan työkalupakkiin, josta löydät tarvitsemasi neuvot ja ohjeet.

Go On toimistot palvelevat sinua 24 toimipisteessä aina pääkaupunkiseudulta Lappiin asti. Löydä lähin Go On tiimisi.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreimmat uutiset ja blogit sekä tietoa Go Onin henkilöstö- ja tutkimuspalveluista.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.