EtusivuFeelback

Menestystä tiedossa.

Ja tiedät aina, mitä organisaatiollesi ja asiakkaillesi kuuluu.

Feelback on moderni tutkimustalo, jonka tehtävänä on muuttaa tieto kilpailukyvyksi ja menestykseksi. Keräämme, tulkitsemme ja jalostamme tietoa koko organisaatiosi tarpeisiin.

Palvelut

Asiakaskokemus

Asiakaskokemus on nykypäivän liiketoiminnan kulmakivi. Erinomainen asiakaskokemus ei ainoastaan jätä positiivista vaikutelmaa, vaan myös luo pitkäaikaista asiakasuskollisuutta ja suosittelua. Tämä puolestaan johtaa liiketoiminnan kasvuun ja parempaan kannattavuuteen.
Tutustu asiakaskokemuksen tutkimuspalveluihin

Henkilöstökokemus

Henkilöstökokemuksella on vaikutus tuottavuuteen, innovaatioihin ja asiakaskokemukseen. Henkilöstökokemus on olennainen osa liiketoiminnan keskeisiä mittareita, jolla on vaikutus suoraan organisaation menestykseen. Se tarjoaa avaimet kehittymiseen ja parempaan työelämään.
Tutustu henkilöstökokemuksen tutkimuspalveluihin

Johtamiskokemus

Hyvä johto ja esihenkilöt edistävät positiivista työkulttuuria, tunnistavat tiimiensä vahvuudet ja rakentavat luottamusta asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden keskuudessa, joka on perusta organisaation pitkäaikaiselle menestykselle ja kasvulle.
Tutustu johtamiskokemuksen tutkimuspalveluihin

Tiedonkeruupalvelut

Feelback toteuttaa monikanavaiset tiedonkeruupalvelut, joiden avulla kerättävää tietoa voidaan käyttää analyysien toteuttamiseen.
Tutustu tiedonkeruupalveluihin

Kompassi

Kompassi-raportointialustan avulla luodaan syvempää ymmärrystä ja näkemystä tutkimustuloksiin. Reaaliaikainen ja havainnollinen dashboard-raportointi soveltuu erinomaisesti tutkimustulosten analysointiin ja palvelee siten laaja-alaisesti organisaation vaativiakin tiedontarpeita.
Tutustu Feelback Kompassiin

Ota yhteyttä!

Olemme valmiita tarttumaan myös sinun organisaatiosi haasteisiin. Suunnataan yhdessä menestyksen tielle – kohti kestävää kilpailukykyä.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai täytä yhteydenottolomake, niin otamme sinuun yhteyttä!

Feelback yhteystiedot