Voit hakea sisältöä hakusanoilla, esim. "urasuunnittelu".
Avoimia työpaikkoja voit tarkastella ja hakea työpaikat-sivulla

Leikkaaminen on keskusteluissa valloillaan joka päivä ja keskustelun myötä uskallus lisätä työntekijöiden määrää heikkenee. Myös sellaisissa organisaatioissa, jotka voisivat hyvinkin synnyttää uutta, aiempaa parempia tuotteita ja palveluja joilla on kysyntää markkinoilla. Jos vain leikataan minkä keritään, silloin ei ole mahdollisuutta luoda uutta.

Yhden työntekijän lähdettyäkään ei aina tilalle ole palkattu uutta, vaan suppeammalla rivillä ollaan pärjätty. Tuloksena kaikkien työntekijöiden kädet ovat täynnä ensimmäisestä minuutista ihan sinne viimeisimpään saakka, eivätkä he tunnu ehtivän taukojaankaan pitää.

Toimiiko tällöin kaikki optimaalisesti? Kuinka motivoituneita työntekijät ovat ja saadaanko silloin käytettävissä olevista resursseista paras mahdollinen hyöty irti? Ehei. Kiire ei edes ole ollut trendikästäkään enää aikoihin. Kiire on helppo keino tunnistaa tilanne, jossa palapeliin on lisättävä yksi pala - joko pysyvästi tai hetkellisesti.

Parasta tietysti olisi, että tilanne olisi suunniteltu jo ennalta. Ettei tähän tilanteeseen olisi edes ajauduttu ja mahdollisesti uhrattu liian paljon ylikuormittuneiden työntekijöiden hyvinvoinnin kustannuksella ja sormien läpi on saattanut päästä livahtamaan turhankin paljon tietotaitoa vihreämmille työlaitumille. Ja kun rekrytointitarve on olemassa, jo yhdellä päivällä voi olla suuri merkitys. Mitä pidemmälle rekrytointitarpeet on analysoitu, sitä varmemmin oikea henkilö löytyy tarpeen realisoituessa. Ja kuinka hyvin tunnet organisaatiosi sisäiset talentit?

Monessa organisaatiossa toteutus takkuilee jonkin kapean erityisosaamisen puuttumisen vuoksi. Tekeminen monimutkaistuu ja pilkkoutuu eri osaajille, eikä jonkin osa-alueen toteutukseen tarvita yhden henkilön täysimääräistä työpanosta. Tällöin voi olla tarpeetonta – tai jopa mahdotonta – palkata uutta työntekijää.

Mikä on sinun organisaatiosi keino varmistaa, että palapelinne on täydellinen joka tilanteessa? Miten sinä varmistat, että sinun joukkueesi laukoo kriittiselläkin hetkellä?


Minna Vesterinen
HR-ja rekrytointiasiantuntija, CEB/SHL
Go On Turku / Go On Yhtiöt

Lue lisää kirjoittajasta »