Voit hakea sisältöä hakusanoilla, esim. "urasuunnittelu".
Avoimia työpaikkoja voit tarkastella ja hakea työpaikat-sivulla

Suomen Siemenperunakeskus

Suomen Siemenperunakeskus Oy ponnistaa Tyrnävältä maailmalle henkilöstökumppaninaan Go On Oulu


 • Aeroponinen kasvatusmenetelmä

  Aeroponinen kasvatusmenetelmä


 • Siemenperunan lajittelulinjasto

  Siemenperunan lajittelulinjasto


 • Toimitusjohtaja Paula Ilola SPK:n 40-vuotisgaalassa

  Toimitusjohtaja Paula Ilola SPK:n 40-vuotisgaalassa


 • Siemenperunasäkit

  Siemenperunasäkit
Peruna on Suomessa sydämen asia. Ja jos jossain se voi olla jopa elämäntehtävä, niin ei missään muualla kuin Suomen Siemenperunakeskus Oy:ssä (SPK), Tyrnävällä. Tämä innovatiivinen keskus on tehnyt perunasta muodikasta. Ja jopa kansainvälistä. Siemenperunat eivät kasva enää edes maassa, vaan innovatiivisen aeroponisen tuotantomenetelmän kautta, ilmassa! Sin

Suomen Siemenperunakeskus

”Se, mikä yhteistyössämme on helppoa, on matala kynnys soittaa ja keskustella asioista”, toimitusjohtaja Paula Ilola kertoo.

SPK täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Ja aikoo ylläpitää suomalaista perunakulttuuria ja edistää suomalaisen perunan mainetta maailmalla vielä seuraavatkin 40 vuotta, mutta täysin uudenlaisella otteella, jämähtämättä siihen tuttuun ja turvalliseen, innovoiden jatkuvasti uutta elämää perunalle.

Go On Oulu ja SPK aloittivat yhteistyön vuosi sitten henkilöstövuokrauksen merkeissä. SPK oli tätä aiemmin käyttänyt toista palveluntarjoajaa, mutta Go On valikoitui uudeksi henkilöstökumppaniksi paikallisuuden, tasalaatuisuuden sekä tarkan ja järjestelmällisen palkanlaskennan vuoksi. SPK:lla on käytössä täysin oma TES, mikä vaatii henkilöstökumppanilta ja palkanlaskennalta syvällistä ymmärtämystä toimialasta. Lisäksi SPK:n ja Go Onin yhteistyön aloittamista vauhdittivat myös syvällinen suhtautuminen työturvallisuus-, hygienia- ja laatuasioihin, jotka ovat SPK:n erityisen herkällä High Grade alueella täysin ehdoton vaatimus. High Grade alue käsittää puhtaan  vaarallisista kasvitaudeista vapaan alueen siemenperunoiden kasvattamiselle ja on äärimmäisen tärkeää, että työntekijät ohjeistetaan alueen ja SPK:n laatukriteeristön ja EVIRAN vaatimalla tavalla.

”Se, mikä yhteistyössämme on helppoa, on matala kynnys soittaa ja keskustella asioista”, toimitusjohtaja Paula Ilola kertoo. Lisäksi Go Onin kilpailuetuna Paula mainitsee sen, että yhteistyö toimii niin mutkattomasti, että heidän ei tarvitse itse käyttää vuokrahenkilöstön hallinnointiin aikaa ja vaivaa, vaan he SPK:lla voivat keskittyä täysin omaan ydinosaamiseensa, eli siihen siemenperunan kasvatukseen ja tuotekehitykseen. Paikallisen Go On Oulun yksikönjohtaja Juha Lämsä, tarjoaa palveluitaan laajalla otteella sekä pyrkii tuottamaan innovatiivisia lähetymistapoja asiakassuhteen hoitoon. Tällä hetkellä Go On on toimittamassa SPK:lle yhteistyössä muiden kumppaneidensa kanssa mm. kulunvalvontajärjestelmää vuokratyöntekijöilleen.

”Ei ole yhteistyön aikana tullut niin tiukkaa tilannetta, että kaikki olisi räjähtänyt käsiin ja mennyt päin peetä! Tällä toimialalla kaikki on mahdollista, siksi palvelun tasalaatuisuus on tärkeää!” Ilola korostaa. Tämän vuoksi SPK ja Go On Oulu tulevat jatkamaan yhteistyötä myös ensi vuonna. Haasteita tuottavat jatkossa tulevat eläköitymiset, mutta Go On voi tarjota SPK:lle mahdollisuuden palkata uusia alansa huippuammattilaisia mm. rekrykoulutuksen tai työssäoppimisen kautta. SPK:n ja Go Onin yhteistyö näyttää jatkossa siis olevan hyvin valoisa ja vauhdikas!
    
Paljon onnea 40-vuotiaalle Suomen Siemenperunakeskukselle!